Wandelen tussen nevel en november-zon

Foto: Natuur centrum Ede

De maand november is bekend onder verschillende namen zoals de slacht-, de jacht- maar ook de nevelmaand. Prachtige mistbanken zijn waar te nemen, zeker als er een waterige winterzon door heen probeert te breken.

Dauwdruppels op de laatste herfstbladeren, nevel op de velden waar de wilde zwijnen rondscharrelen. Een ree schuilend in de struiken, maar wel de oren en ogen zichtbaar tussen het spinrag en de druppels. Buizerds op een paal in een weiland en de eerste (natte) sneeuw. Prenten van een das, edelhert, wilde zwijnen en/of vos op een drassig zandpad. De laatste paddenstoelen, novembergeur en het zichtbaar worden van nesten van zang- en roofvogels. Het lijkt of november vergeven is van stilte, maar dat lijkt maar zo. November is een maand vol herfst en winterse verrassingen.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op zaterdag 10 november. De wandeling start om 15:00 uur en duurt ca. twee uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

De kosten van deze excursie zijn € 8,50 p.p. voor volwassenen en € 7,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar. De genoemde prijs is inclusief erwtensoep met roggebrood / spek.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

 

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen