Samen aan de slag tijdens de Natuurwerkdag in de gemeenten Ede en Wageningen

Foto: Facebook/Natuurwerkdag

Op zaterdag 3 november komen vrijwilligers in beweging tijdens de Natuurwerkdag. Steeds meer mensen weten dat bewegen en groen om je heen goed is voor de gezondheid.

Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan en het is nog zinvol ook. Tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen gaan jong en oud op meer dan 550 plekken in heel Nederland aan de slag. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan 80 locaties in Gelderland, ook in de gemeenten Ede en Wageningen!

Grafheuvels in Wageningen, heide opschonen of takkenrillen maken

Op de Wageningse Berg liggen diverse grafheuvels, we gaan aan de slag met grafheuvels opschonen van begroeiing en weer beter zichtbaar maken in het landschap. Ze zijn overgroeid met braam en struikjes en als de plantenwortels te lang worden tasten ze de resten in de grafheuvel aan.
Arboretum Oostereng is een oud bomenpark uit de 19e eeuw en is lange tijd verwaarloosd geweest. Vrijwilligers renoveren het arboretum, je kan helpen met snoeien, aanplant, snippers aanbrengen. Er is een blotenvoetenpad en je kan de reuzenxylofoon bespelen.
Het opschonen van de heide in Wageningen bevordert de leefomgeving van de hagedis en de takkenrillen worden mooie schuil- en leefplekken voor vele kleine dieren als vogels, hagedissen, muizen en egels.
Op de heide, tussen bossen en lanen, nabij oude landbouw enclaves Oud Reemst en Nieuw Reemst. kan je met de boswachter mee om jonge bomen te verwijderen van de heide.
Ook op het Wekeromse Zand groeien ongewenste bomen en struiken. Heb je een groep van 10-30 mensen, dan kan je hier met zijn allen aan de slag.

Voor meer informatie en aanmelden:
Voor gereedschappen, koffie en thee en soms zelfs de lunch wordt gezorgd! Op sommige locaties zijn speciale kinderactiviteiten. Heb je ook zin in buiten? Kom dan samen met je gezin, (sport)maatje of alleen en help mee! Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden