IVN seizoen wandeling

Foto: Chris Ouboter

Zaterdag 22 september is er een wandeling in het Bennekomse Bos onder begeleiding van een gids van het IVN afdeling Ede.

De wandeling start om 10:00 uur bij de slagboom aan het eind van de Hullenbergweg in Bennekom. GPS-coördinaten N 51 59.801, E 5 41.327.

De dagen worden al weer merkbaar korter, de zon is minder krachtig en de temperatuur verandert.   Terwijl we nog nagenieten van een lange en hete zomer, neigt de natuur naar de grote winter rust. Een langdurig tekort aan water zorgt voor droogtestress in de natuur. Voldoende vocht is een belangrijke voorwaarde voor groei en ontwikkeling.
Valt het jou ook op dat er opnieuw allerlei bloemen bloeien en dat na al die droogte? De veerkracht van de natuur is wonderbaarlijk.

In deze derde wandeling bekijken we de invloed van de droogte op de natuur en staan we stil bij de overgang van de uitbundige zomer naar de ingetogen winter. Door af te stemmen op de cyclus gaan we als mens ook mee naar “binnen”.

Van harte welkom op deze wandeling van ongeveer 1,5 uur. We starten om 10.00 uur bij de slagboom aan de Hullenberglaan in Bennekom. Gids op deze wandeling is Arjen Barten (06-27584291)

Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede (waterdichte) schoenen zijn aan te raden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen