Op zaterdag 16 september IVN seizoenswandeling

Foto:

Zaterdag 16 september is er een wandeling in het Bennekomse Bos onder begeleiding van een gids van het IVN afdeling Ede.

De wandeling start om 14:00 uur bij de slagboom aan het eind van de Hullenbergweg in Bennekom. GPS-coördinaten N 51 59.801, E 5 41.327.

De dagen worden al weer merkbaar korter, de zon is minder krachtig en de temperatuur verandert.   Terwijl we nog nagenieten van een paar mooie zomerse dagen, neigt de natuur naar de grote winter rust.

Vogels bereiden zich voor op de trek, wintervoorraden worden aangelegd en bladeren verkleuren.
In de herfst schept de natuur elk jaar weer uiterlijke beelden. Het wordt donker, koud en stil. Het planten- en dierenleven trekt zich terug. In de natuur is die kringloop vanzelfsprekend. Wanneer je afstemt op deze cyclus dan ga je mee naar ‘binnen’.

Deze derde wandeling bekijken we de oogst van de zomer en de voorbereiding op de winter door los te laten wat niet meer nodig is.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en begint om 14.00 uur bij de slagboom aan de Hullenberglaan in Bennekom. Gids op deze wandeling is Arjen Barten  (0318 430659)

Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede (waterdichte) schoenen zijn aan te raden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden