SEC kunstcafé voor de een na laatste keer

Foto: Ede.nieuws.nl

Bij SEC aan Parkweg 53 is vrijdag 12 mei het op een na laatste SEC kunstcafé met diverse muziek en poëzie. Het SEC theater gaat helaas in de zomer stoppen omdat het pand aan de Parkweg gesloopt gaat worden in verband met nieuwbouw. Bij het vinden van een geschikte ruimte kan het SEC theater wellicht een doorstart maken.

Redmar Mijwaard zingt heel toepasselijk ‘sad songs to make you happy’. Ver na zijn dertigste kocht Redmar een gitaar waar hij lang naar keek en af en toe op schoot nam. Nu hij de 40 is gepasseerd snapt hij de gitaar steeds beter en speelt Redmar prachtige liedjes. Americana, blues, Tom Waits en Bruce Springsteen, Redmar speelt op en met gevoel liedjes die hem en ons raken.

Een performer van heel andere aard is Henk Boogaart. Redelijk uniek in zijn soort maar passend in het genre van Hans Dorrestijn en Drs. P. Boogaart zingt hij cabareteske Nederlandstalige liedjes en doet aan gedichten, korte verhalen en oneliners. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd gaan veel van zijn geesteskinderen over voedsel en dan met name fruit.

Een vast optreden bij het SEC kunstcafé is er van performer Pineaux. Hij maakt voor elke SEC kunstcafé twee nagelnieuwe liedjes zodat hij aan het eind van het seizoen genoeg liedjes heeft voor een nieuwe cd. Er is ondertussen een thema ontstaan. Pineaux zingt humoristische liedjes over de 7 hoofdzonden.

Accordeoniste en zangeres Caroline in ’t Veld zingt en speelt voor de tweede keer in het SEC kunst café liedjes die je meenemen op een melancholische en dromerige reis.

Tot slot zal Rob Broek vertellen over het project wat de Edese filmclub ESVA gaat doen op het Pop-up Festival op 23, 24 en 25 juni. Individuen en/of cultuurgroepen kunnen zich nog inschrijven voor het festival (www.popupfestival.nl).

Iedereen vrijdagavond van harte welkom in het SEC kunst café! Mocht je zelf iets willen laten horen of vertellen neem contact op via [email protected]. Toegang gratis.

SEC kunst café

Parkweg 53

20.00 uur

Vrijdag 12 mei

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden