Koffieconcert Flor d’Luna in Huis Kernhem

Foto: Huis Kernhem

Op zondag 9 april geeft het trio Flor d’Luna van 12.00 tot 13.30 uur een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede met het programma ‘Uma porta para o rio’, ‘Een deur naar de Rivier’.

 

Dit is tevens de titel van hun laatste cd die voornamelijk eigen composities bevat van de hand Marcel Verheugd, de gitarist van het trio. Marcel studeerde aan het conservatorium in Den Haag.

Zangeres Carla Koehorst studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Enschede. Haar muzikale wortels liggen in de Keltische muziektraditie.

Manuela Verbeek studeerde cello aan het Artez conservatorium in Zwolle & Arnhem. Behalve bij Flor d’Luna ontwikkelt ze haar improvisatievaardigheid in de Flamenco muziek.

Een aanzienlijk deel van de teksten is van de hand van Fernando Pessoa, een bekende Portugese dichter/schrijver. Deze teksten dragen het kenmerk uit de Portugese Fado-traditie, de zogenoemde ‘saudade’. Een begrip dat niet eenvoudig in één Nederlands woord te vertalen is. Het gaat over onbereikbaarheid, verlangen, eenzaamheid, zich gevangen voelen in de tijd…

‘Saudade’ is in de muziek van Flor d’Luna terug te vinden, maar, net als in de Fado, met een opgewekte lichtheid. Het leed wordt draagbaar(der), het wordt iets dat gekoesterd kan worden. Het hoort erbij, is deel van het leven, deel van de Fado-traditie. Zoals ieder zijn eigen weg gaat in het leven, zo laat ook Flor d’Luna haar persoonlijke sporen na in de stroom van het leven. Een deur naar de rivier staat open: Cantai! Zing!

Kom luisteren in Huis Kernhem, hóe Flor d’Luna zingt!

 

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl en www.flordeluna.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden