Sunday Blues: meest relaxte zondag van het jaar

Foto: Ester Wormgoor

U heeft hem vast al zien hangen, de poster in sepia kleur met de aankondiging voor dé blues middag van het jaar. Jaarlijks op de eerste zondag van april is de Sunday Blues. ”Het is nog nooit zo groot geweest. Dit jaar doen er 19 ondernemers mee.”

Het is de meest relaxte zondag van het jaar, de Sunday Blues. Zondag 2 april van 16.00 uur tot 20.00 uur beklimmen negentien bluesband de podia in de Edese cafés. ”Het is de veertiende editie. Wat in een paar cafés begon, is uitgegroeid tot een fenomeen dat mensen uit het hele land trekt. Een reünie waar velen naar uit kijken”, weet organisator Willem Glijn. Het idee voor deze relaxte zondagmiddag ontstond samen met Jan Mulder met een biertje aan de bar. ”Jan was destijds eigenaar van Café 5, nu kent iedereen hem als Ome Jan. Wij hebben het dan wel bedacht, maar de ondernemers hebben het groot gemaakt. Hun enthousiasme maakt het leuk om de Sunday Blues elk jaar te organiseren. En het wordt groter en groter. Dit jaar doen er weer vijf ondernemers meer mee, Café Het Kolen Steegje bijvoorbeeld. Elke ondernemer heeft zijn eigen bluesband. Esther Menke van Bluesther helpt hen kiezen. Zij is daar een kei in.”
Programma

Een kleine greep uit het programma. In Het Oude Politiebureau speelt Stackhouse, een combo met een hele frisse maar stevige sound en in Café De Compaen treedt het blues/rock Power Trio op. Gegarandeerd dat zij de gitaarliefhebber weten te raken. In Red’s tapas grill & bar speelt zelfs een elfkoppige band die een spetterende ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Een swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz.
Jonge honden

Niet alleen ondernemers op en rondom het Museumplein doen mee aan de Sunday Blues. In Mr. Bojangels speelt bijvoorbeeld een zeskoppige Belgische bluesband en in Buitenzorg de vierkoppige roots-blues band D-Tale. Willem Glijn: ”Dat blues niet alleen bij de oudere generatie leeft, bewijst Blue Moray. Deze jonge honden uit Ede mengen de blues met een frisse funk, een scheut stevige rock en een vleugje zoete soul en zijn te vinden bij Rode Peper en Basilicum. Ben je op zoek naar een dansbare blues, dan ben je hier op het juiste adres.” Rest Willem alleen nog een groot compliment te maken aan de sponsoren. ”Door hen en het enthousiasme van de ondernemers staat Sunday Blues als een huis. Volgend jaar vieren we het derde lustrum. Dan pakken we, voor zover dat nog mogelijk is, nog groter uit.”

Foto: Ester Wormgoor. Bron Edesepost

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden