Nieuw in bestuur Idee in Uitvoering:

Marco de Wilde
Marco de Wilde
Foto: Woonstede

‘Mensen wonen in verhalen’

Door Ria Maliepaard

Ede – Marco de Wilde is sinds kort directeur/bestuurder van Woonstede én nieuw bestuurslid van de Stichting Idee in Uitvoering. De stichting streeft naar meer leefbaarheid in buurten en wijken en zet in op versterking van banden tussen inwoners. Een mooie aanvulling op de idealen van Woonstede.

Met brede ervaring binnen woningcorporaties weet de Wilde: elke plaats is anders, in dynamiek, problemen en kansen. Hij wil graag weten voor wie hij werkt en spreekt daarom  regelmatig bewoners, op afspraak of spontaan op straat: “Ik hoor graag wat ze vertellen. Iedereen heeft een verhaal. In mijn optiek léven mensen in verhalen. Daar willen we oog en oor voor hebben. Om te weten wat er nodig is voor de leefbaarheid in alle kernen van de gemeente. Woonstede heeft een leefbaarheidsbudget voor vitaliteit en saamhorigheid. Een pittige opdracht. Daar past de steun van Idee in Uitvoering voor bewonersinitiatieven mooi bij.”

Inzet communicatie
Idee in Uitvoering zet sinds kort meer communicatie in, zodat meer inwoners weten wat de stichting doet. Het bestuur beheert een fonds dat gevormd is na de verkoop van het aloude kabelnetwerk. Elk jaar komt een bedrag beschikbaar voor bijdragen om ideeën van inwoners te realiseren. Op www.stichtingideeinuitvoering.nl staat alle informatie en op FaceBook en Instagram is te zien wat er zoals gerealiseerd wordt.
Naast een wethouder, twee raadsleden en Woonstede heeft welzijnsorganisatie Malkander een bestuurszetel. De medewerkers van Woonstede en Malkander hebben veel ogen en oren in de wijken. Zij kunnen inwoners tippen over de mogelijke steun van de stichting bij het realiseren van mooie ideeën.

‘Verbeterplekken’
De Wilde heeft de recente aanvragen bekeken en vindt dat de verscheidenheid daarin beter kan. Bredere communicatie is daarbij onmisbaar. Ook heeft hij al veel plekken gezien waar het mooier en schoner kan in onze gemeente. Met meer beleving, soms een beetje ‘spannender’ zelfs. De Wilde: “Ik stel me bijvoorbeeld voor dat we buurten oproepen om ideeën voor verbeterlocaties aan te dragen. Zeg 50 of misschien zelfs 100… Die gaan we dan steunen. Natuurlijk met inzet van alle bronnen die, financieel of materieel, kunnen helpen. Maar altijd voor en dóór bewoners. Het is dus fijn dat de communicatie over Idee in Uitvoering op niveau is. Zodat iedereen kan weten dat de stichting bestaat en er voor alle inwoners is. Ongeacht woonplaats, leeftijd of achtergrond.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen