‘You’re in the Army Now!’- Tribute to Tommy Dorsey, feat. Bart van Lier

Foto: Bart van Lier

Zondag 7 maart 2021, 16.00 uur live in 360’ streaming vanuit Huis Kernhem

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Stichtingen WorldTown Music en Huis Kernhem zetten de samenwerking voort die in 2019 begon en 75 vrijheid verbindt met muziek en cultuur. Helaas kan het publiek niet aanwezig zijn in Huis Kernhem, maar kan well thuis genieten van het concert in 360’ streaming, met goede kwaliteit audio en video.

Trombonist Tommy Dorsey, was een exponent van de ‘Swing Era’, de tijd dat bigband jazz nog in de top-40 te horen was. Tommy Dorsey was een van de bekendste Big Band leiders van zijn tijd en en bekend van zijn herkenningsnummer ‘I’m getting Sentimental over You’. Tommy Dorsey werd ook wel de ‘Sentimental Gentleman of Swing’ genoemd door zijn fluweelzachte toon.

Iemand die eveneens geroemd wordt om zijn prachtige toon is trombonist Bart van Lier. Een muzikant die een verbluffende techniek – die hij dagelijks op peil houdt – combineert met een grote hang naar avontuur. En een musicus die zo’n schat aan ervaring en speelplezier meebrengt is de ideale gast voor een avontuurlijk tribute aan Tommy Dorsey.

Bezetting: Bart van Lier (trombone), Frans-Jan van der Hoeven (bas), Roberto Pistolesi (drums) , Edgar van Asselt (piano) info & Tickets: https://www.roadmaptofreedom.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen