HUMAN LIBRARY ONLINE ‘GEEN BOEKEN, MAAR MENSEN’

Cultura Ede
Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

EDE- In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Vanwege het coronavirus organiseren we nu ook online Human Libraries, met Zoom. Want ook in deze periode willen we juist mensen met elkaar verbinden! Eén op één, waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken en zo van elkaar kunt leren. Veel dingen zijn hetzelfde als bij de reguliere Human Libraries. Zo mag je alles aan elkaar vragen, als het maar met respect gebeurt! De online setting blijkt goed te werken: het is prettig om mee te doen vanuit huis en ook online kun je een verrassend persoonlijk gesprek voeren.

HOE WERKT DE ONLINE HUMAN LIBRARY?

In de agenda vind je de aankomende editie. Daar zie je ook de beschikbare boeken en het formulier om je op te geven. Je kunt je aanmelden voor een specifieke tijd met een bepaald ‘levend boek’. Na je aanmelding ontvang je een link om deel te nemen. We maken gebruik van het programma Zoom, via een laptop, tablet of smartphone (met microfoon en webcam / selfiecamera).

Tijdens de Human Library Online wordt iedereen in het begin gezamenlijk welkom geheten en worden de regels voorgelezen. Daarna word je samen met je ‘boek’ in een eigen online kamer geplaatst, waar je één op één met elkaar kunt praten.

Een gesprek duurt 20 minuten, met een eventuele verlenging van 10 minuten. Na afloop is er voor de lezer een evaluatieformulier beschikbaar.

Heb je hulp nodig met Zoom? Laat het dan weten!

 

Organisatoren

Human Library Ede wordt georganiseerd door de Human Library & Cultura

 

Human Library

Woensdag 10 maart, 19.00 – 21.00 uur

Online Editie : via zoom

Meld je aan op : www.thehumanlibrary.nl/agenda/ede

Gratis entree

 

Meer informatie op www.cultura-ede.nl n www.thehumanlibrary.nl/agenda/ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen