Veluwse opera in de Stingerbol in Ede

Foto: Daan Overeem

De tijden zijn onrustig, maar kunst hou je niet tegen: het begin van een Veluwse opera

Er is nog nooit een opera over de Veluwe geschreven. Gek, want de Veluwe barst van de sagen en legenden die uitermate geschikt zijn voor een romantische, dramatische en duizelingwekkende kunstvorm als de opera – de meest totale vorm van theater. De hoogste tijd dus.

Dit ambitieuze idee ontstond – zoals vaak bij goede ideeën – per toeval toen Tineke Roseboom, Larissa Verhoeff en Daan Overeem elkaar onlangs ontmoeten in de Stingerbol voor een ander project. Deze mix van zang-, poëzie- en regietalent en de uitermate bijzondere locatie, zorgde voor een boost aan creativiteit. Met het gedachtengoed van Pipi Langkous, we hebben het nog nooit gedaan, dus we denken wel dat we het kunnen, ontstond een idee: we maken een opera!

De drie zijn aan het brainstormen geslagen. Termen als rap, food en lokale geschiedenis passeren de revue. Dat worden allemaal belangrijke ingrediënten van de opera die uiteraard in, op en rond de Bol moet gaan plaatsvinden. Normaal wacht je met het bekendmaken tot e.e.a. vaststaat. Wij zijn te enthousiast om het voor ons te houden. Het streven is om deze opera in de zomer van 2021 op te voeren.

Correspondentie: [email protected]  onder vermelding; OPERA

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen