CULTURA IS OPEN!

Cultura Ede
Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

CULTURA IS OPEN!
Cultuur verbindt, inspireert en geeft troost én dat is precies wat we nu nodig hebben!

Afgelopen dinsdag vertelde Mark Rutte tijdens de persconferentie “We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”. Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen komt de minister-president met nieuwe en – zoals hij zelf zegt – harde maatregelen. We begrijpen dat dit vragen bij jou oproept, want wat betekent dit voor jouw bezoek aan Cultura komende tijd?

Je kunt nog steeds veilig deelnemen aan cursussen en workshops, je kunt voorstellingen bezoeken, films bekijken en je bent welkom om materialen te lenen en terug te brengen. Ook is het mogelijk om in Cultura te lezen, werken of studeren.

Cursussen en workshops
Nadat we vorig seizoen de laatste lessen hebben gegeven, zijn we ons gaan voorbereiden op een nieuw cursusjaar. Net als andere jaren hebben wij tijdens de ‘open lesweek’ afgelopen maand jong en oud laten kennismaken met het cursusaanbod van Cultura. Wij merken dat veel cursisten, door het wegvallen van andere sociale actviteiten nu een cursus bij ons volgt om te vermaken, om even de gedachten te verzetten, of om zelf talenten aan te spreken. Bij veel cursussen is instromen nog steeds mogelijk. Uiteraard zijn onze lokalen ingericht op anderhalve meter afstand, wordt er tussendoor extra schoongemaakt én geventileerd en zijn er in alle ruimtes ontsmettingsmiddelen aanwezig.

Theater en Filmhuis
De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om jou in ons theater veilig én ook gastvrij te ontvangen. De komende vier weken mogen wij 30 bezoekers bij een voorstelling of film in ons theater ontvangen. We blijven zoeken naar creatieve manieren om theatervoorstellingen mogelijk te maken. Juist nu! Ook al is dit voor een kleine groep. Want wij geloven dat een theatervoorstelling of film ons verbeeldingskracht, inspiratie, begrip en inlevingsvermogen geeft. Op dit moment zijn we in gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen voor doorgang van de geplande voorstellingen. En iedere dinsdag kun je in een kleine intieme setting komen genieten van een Filmhuis film.

Bibliotheek
De bibliotheken zijn open en de bibliobus blijft rijden. Er mogen boeken geleend en ingeleverd worden. Wij begrijpen dat deze tijd zich juist leent om zoveel mogelijk te lezen en dat een mooi boek voor troost en afleiding kan zorgen. Voor bezoekers, studenten en zzp-ers zijn de lees-, studeer- en werktafels beschikbaar. Ook kun je gelukkig gebruik blijven maken van de computers, kopieerapparaten en toiletten.

Herfstvakantie
De kinderen hebben komende week herfstvakantie! Gelukkig kunnen alle activiteiten bij Cultura doorgaan. We houden natuurlijk rekening met alle maatregelen rondom het corona-virus. De ruimtes van de activiteiten worden zo ingericht dat medewerkers voldoende afstand tot de kinderen kunnen houden, we desinfecteren alle materialen, tafels en stoelen voor aanvang en de groepen zijn klein. Voor al onze activiteiten geldt dat ouders helaas er niet bij mogen blijven. Wel kun je wachten in Cultura.

Verder in Cultura
De komende weken is ons café helaas gesloten. Zakelijke verhuringen blijven in onze vergaderzalen mogelijk tot een maximum van 20 personen. Daarnaast gaan ook de muzieklessen gewoon door en is het nog steeds mogelijk om een ruimte te huren voor een (band)repetitie of een creatieve activiteit. Het erfgoedcentrum is geopend voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Ede. Tot het einde van deze maand is in Cultura ook de expositie van Gert Jan Koster nog te bezoeken.
Tenslotte
We willen voor jou én ons voorkomen dat het te druk wordt in Cultura. Daarom werken we met tijdsblokken om te lezen, studeren en werken. Reserveren voor een tijdvak is niet nodig, je krijgt bij de ingang een kaartje met jouw tijdsblok. In onze gebouwen willen wij je dringend adviseren een mondkapje te dragen. Daarnaast is het verplicht om je middels een QR-code of registratieformulier te registeren in Cultura.

Blijf gezond en positief!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen