Traditionele Buurtspraak 2020 in Oude Kerk Ede

Foto: Museum Ede

Als op de 3e donderdag van september in de morgen de klokken luiden van de Oude Kerk is het tijd voor de Buurtspraak van de Buurt Ede en veldhuizen. Eeuwen oud maar nog steeds actueel. Dit jaar komen voor de 316e keer geërfden en belangstellenden bijeen voor deze jaarlijkse bijeenkomst.

Voor het eerst sinds 1913 weer terug in de historische vergaderplaats: de Oude kerk van Ede. De Buurtspraak staat in het teken van het thema “Buurt 660 jaar plattelands democratie en vrijheid” dit gezien de 1e vermelding van de samenwerking tussen dorp Ede en de Buurtschap Veldhuizen in 1360.

Voor deze bijeenkomst heeft het Buurtbestuur als gastspreker Gerdi Verbeet, oud-voorzitter 2e kamer en voorzitter nationaal comité 4 en 5 mei, uitgenodigd. Functies die democratie en vrijheid met elkaar verbinden. Vanuit haar historie staat de Buurt samenwerking met de inwoners tegenwoordig burgerparticipatie. In de historie meer dan noodzakelijk maar nu een vrijheid om deel te nemen.

De bijeenkomst, onder strikte Corona veiligheidsregels, heeft plaats op 17 september a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur (inloop vanaf 09.30) Oude Kerk Ede. Alle informatie over de bijeenkomst vindt u op de website van de buurt: www.buurt.ede-en-veldhuizen.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen