Uitmarkt Ede gaat online!

Foto: Uitmarkt

Vorig jaar was de eerste editie van Uitmarkt Ede op het Oude Kerkplein in Ede een groot succes. Helaas gooit het coronavirus dit jaar roet in het eten, maar de initiatiefnemers bedachten een tof alternatief: Uitmarkt Ede Online.

Over Uitmarkt Ede Online

Uitmarkt Ede Online heeft als doel het nieuwe seizoen van de gehele Edese kunst- en cultuursector te promoten. Eerder vond dit plaats in het centrum van Ede, maar dit jaar kun je Uitmarkt Ede Online live bekijken via het platform uitmarktede.nl op 28 augustus 2020 van 16.00 – 22.00 uur. Diverse optredens worden die dag gefilmd en live uitgezonden. Vanaf nu is het platform live en kun je de kalender met wie er waar optreedt vinden. Maar, er is meer. Naast de optredens is er een culinair deel te vinden op het platform. De Edese horecaondernemers, De Lunterse Beek, DeMaes Cateringservice, Wildbeheerder Leendert Houweling, Puro Gelato & Caffè en EdEs Proeflokaal hebben speciale aanbiedingen voor Uitmarkt Ede Online. Bestellen kan vanaf 14 augustus tot drie dagen voor het evenement.

De optredens

Op verschillende locaties (Akoesticum, BIT.Meet.Me, Astrant en Cultura) vinden die dag een aantal optredens plaats die gefilmd en live uitgezonden worden. Dit zijn niet alleen muzikale optredens, maar ook dans, poëzie, cabaret, spoken word en meer. Sopraan Tineke Roseboom uit Bennekom is Ambassadeur van de Cultuur tijdens het evenement. Zij komt op alle locaties een (gast)optreden geven. Andere namen die je kunt verwachten: stadsdichter Larissa Verhoeff, Lavalu, André Heuvelman, Spinvis, singer-songwriter Ryso Jochemsen, de Ierse folksband The Coincidences, de Handsome Poets en Navarone-drummer Robin Assen. Ook filmpjes van andere culturele aanbieders worden getoond.

De organisatie

Uitmarkt Ede Online wordt georganiseerd door stichting Cultuurfonds Ede in samenwerking met de eerdergenoemde locaties, Culturele Partners United, film- en animatiestudio REDRUM en het evenement wordt ondersteund door ITN Installatietechniek, BIT Internet Technology, Provincie Gelderland en Bouwbedrijf Kreeft en Omroep Gelderland zullen aandacht besteden aan Uitmarkt Ede Online.

“We zijn blij dat we de Edese kunst- en cultuursector ondanks de corona narigheid alsnog kunnen ondersteunen met Uitmarkt Ede Online en daarmee de Edese bevolking een prachtig programma kunnen bieden op 28 augustus.” aldus Corine van Ruissen, coördinator Cultuurfonds Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden