Bibliotheken mogen maandag 11 mei weer open

Foto: Bibliotheek

De bibliotheken mogen vanaf maandag 11 mei weer open. In de gemeente Ede geldt dat voor de vestigingen in winkelcentrum Stadspoort, Bennekom en Lunteren. De vestiging in Cultura is vanaf 20 mei weer geopend.

‘Boekenwurmen’ kunnen in de drie vestigingen van de bibliotheken terecht voor zowel het inleveren als het lenen van materialen. Wel gelden er enkele regels. ,,Daarbij houden we ons aan de landelijke voorschriften. Er mogen beperkt mensen binnen zijn, we houden 1,5 meter afstand en we treffen maatregelen om jou en onszelf te beschermen”, aldus de bibliotheek in een mail aan de leden. ,,We vragen je om waar mogelijk alleen te komen. Waar het kinderen betreft, één kind samen met een begeleider. Houd je bezoek kort. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk mensen van dienst zijn en blijven de wachttijden beperkt.”

In de vestigingen in Bennekom en Stadspoort gelden vanaf maandag 11 mei de normale openingstijden. In Lunteren is de bibliotheek geopend op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.

CULTURA In de bieb aan de Molenstraat in Ede zijn de voorbereidingen voor de herinrichting die voor deze zomer gepland staat in volle gang. ,,Dat betekent dat tijdens de zomermaanden de meest gewilde collectie een plaats krijgt in het Atrium en dat we de rest van de collectie achter de schermen plaatsen. Met die verhuisklus zijn we komende anderhalve week nog druk. De planning is dat we hier op woensdag 20 mei de deuren kunnen openen.”

Ook de de Bibliobus gaat met ingang van woensdag 20 mei weer rijden. ,,Komende week inventariseren we de behoefte bij de scholen en daar stemmen we de rijtijden op af.” Daarover komt later meer informatie.

BIEB2GO Met deze verruimende maatregelen zal de afhaal- en bezorgservice Bieb2Go vanaf vrijdag 8 mei uit de lucht gaan. ,,Heb je nog een aanvraag lopen, dan krijg je bericht wanneer en waar je je pakket kunt afhalen”, besluit de bieb.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen