Een boek over de eerste oorlogsdagen bij De Grebbeberg in 1940

Foto: Ede.nieuws.nl

Het boek geschreven door journalist Chris Ouboter uit Lunteren “De Hofleverancier”, is een waar gebeurd verhaal in romanvorm geschreven en gaat over motorordonnans Luit Elzinga.

Mei 1940 het Nederlandse leger moest ons land verdedigen tegen de Duitsers.

Het boek gaat over een jongeman van 22 jaar die op pad gestuurd wordt tijdens de eerste heftige oorlogsdagen op en rond de Grebbeberg. En vervolgens geconfronteerd wordt met verraad en bedrog. Gevochten heeft voor zijn land tegen de overmacht van de Duitsers. In dit boek staan nog niet bekende feiten over de slag op en rond de Grebbeberg. Ook is beschreven hoe hij als militair de gevechten, zijn angsten en daden beleefde. Na vijf dagen zwaar te hebben gevochten is hij krijgsgevangen genomen door de Duitsers. Door een wonder heeft hij de oorlog overleefd. In augustus 1945 is hij door de Nederlandse regering naar Indië gestuurd.

Zijn verhaal over zijn militair zijn en wat hij privé en ten opzichte van zijn jonge liefdesleven heeft meegemaakt, vraagt om respectvol doorverteld te worden.

De teleurstelling in nazorg van de Nederlandse regering en naweeën, ten gevolge van de oorlog en Indië zijn groot geweest in zijn verdere leven. In dit boek staan nog niet bekende feiten over de slag op en rond de Grebbeberg. ‘De Hofleverancier’ (292 pagina’s, ISBN: 9789402126457) is te bestellen bij Bol.com en te koop in alle landelijke webwinkels en te bestellen door iedere boekhandel.

Prijs: €24,95

https://www.bol.com/nl/p/de-hofleverancier/9200000036272316/?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen