80 jaar Beatrixpark wordt gevierd met alle inwoners

Vrijdag 3 april en zondag 5 april viert de buurt dat het Beatrixpark 80 jaar bestaat. De jubileumcommissie heeft een programma bedacht waar ontmoeting en verbinding centraal staat in dit feestelijke weekend. “Het is een buurt met grote diversiteit, van senioren tot jonge gezinnen en van karakteristieke woningen tot appartementen, we willen dat iedereen mee kan doen”, aldus Klaas Kopinga, één van de organisatoren.

Het Beatrixpark, het voormalige Maanderzand, ligt in de driehoek die wordt gevormd door de Verlengde Maanderweg, en de spoorlijnen naar Utrecht en Amersfoort.  Het park had vroeger de status van kuuroord. De eerste woningen in de wijk zijn gebouwd in de jaren dertig, de wijk is verder uitgebreid in de jaren vijftig. De Beatrixkerk was en is letterlijk het middelpunt van de wijk en werd gebouwd toen de rest nog zandgrond was. Inmiddels is het een diverse wijk, waar ouderen wonen waar de kinderen van zijn uitgevlogen, en zich nu weer jonge gezinnen settelen.

Vrijdag 3 april feestelijk programma voor alle bewoners

De jubileumcommissie is trots op de wijk. Klaas Kopinga vertelt: “Er zijn zulke interessante verhalen te vertellen over het Beatrixpark. Ik ben helemaal in de geschiedenis gedoken. We willen juist die bijzondere dingen graag delen met de bewoners van het voormalige Maanderzand.”  Op vrijdag 3 april is er dan ook een feestelijk programma in de Beatrixkerk voor alle bewoners. “Er worden verhalen gedeeld, er komt een koor dat muziek zingt vanaf 1940 tot nu, en we zetten mensen, die net als het Beatrixpark 80 jaar oud zijn, in het zonnetje. We willen vooral veel ruimte bieden voor ontmoeting en verbinding.

Zondag 5 april dankdienst en pannenkoekenfeest voor de alle families

Op zondag 5 april is er een speciale dankdienst om God en de mensen te danken voor de afgelopen 80 jaar. De dienst begint om 10 uur. “Aansluitend is er voor iedereen (dus niet alleen voor de mensen die naar de kerkdienst gaan) een pannenkoekenfeest en zijn er speeltoestellen voor de kinderen. We roepen ouders, opa’s en oma’s op om naar dit feest te komen. Ook hier staat ontmoeting en verbinding centraal. We zijn een diverse wijk, en daarom willen we dat er voor elk wat wils is. Onder het genot van een pannenkoek ontstaan er mooie gesprekken, daar ben ik van overtuigd.”, aldus Klaas. “Voor mensen die slecht ter been zijn, hebben we voor beide data een speciale haal- en brengservice.”

Verhalen en foto’s gezocht voor expositie

De geschiedenis van het Beatrixpark is goed vastgelegd. De jubileumcommissie zoekt toch nog steeds naar bijzondere verhalen of gebeurtenissen van het Beatrixpark. Ook foto’s van de wijk van de afgelopen 80 jaar zijn meer dan welkom. “We gaan hier een mooie expositie over inrichten”,  vertelt Klaas. “Juist die verhalen van bewoners die hier als kind opgroeiden horen we graag. En we hopen dat er nog verborgen pareltjes in fotoalbums te vinden zijn die we kunnen gebruiken voor de tentoonstelling. We krijgen liever te veel dan te weinig. Mensen kunnen met mij contact opnemen”, aldus Klaas via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen