Speciaal concert met Messiah, the best bits en solistenpresentatie op 25 januari

cof
cof
Foto: Messiah the best bits

Speciaal concert met Messiah, the best bits en solistenpresentatie een compacte versie van Händels meesterwerk

Ede – Op zaterdag 25 januari is er een speciaal Messiah, the best bits om 19.30 uur in de Beatrixkerk in Ede, want het projectkoor van de Zomer Academie Zutphen gaat zich dan al presenteren. En wel met de mooiste stukken uit het Messiah van Händel samen met diverse solisten en het Tulipa Consort. In de middag (12.45 -17. 00 uur) kunnen mensen al een solistenpresentatie georganiseerd door 10Vocaal bijwonen.

Platform voor beginnende musici
Dit Messiah, the best bits concert is een opwarmer voor de Zomer Academie Zutphen vijfdaagse (8-12 juli 2020) met als thema: ‘Fairest Isle’ en als rode draad het 17e en vroeg 18e-eeuws Engels repertoire. Sopraan Johannette Zomer vindt het belangrijk om jonge musici een kans te geven om door te breken en zich te laten zien aan het publiek. Zomer Academie Zutphen biedt hiermee een platform aan beginnende musici. Aan dit Messiah concert zullen dus veel jonge zangers mee doen maar ook jonge dirigenten die elk een stukje van het concert voor hun rekening nemen.

Bezoekers krijgen een kans om mee te maken en te beleven wat is er nu allemaal nodig is om een vlekkeloos concert neer te zetten. Want iedere bezoeker verwacht natuurlijk 100% kwaliteit. Maar wat is vooraf allemaal nodig geweest om dit te realiseren om toch een topuitvoering te geven tijdens een concert. Dit concert wordt op vakkundige wijze door het Tulipa Consort begeleid.

Met:
Marilia Oliveira, sopraan
David van Laar, countertenor
Francis Ng, tenor
Einar Thor Gudmundsson, bas
Zomer Academie Zutphen-projectkoor o.l.v. directiestudenten van Rob Vermeulen

Solistenpresentatie
U kunt het bezoek aan dit concert combineren met het bijwonen van een solistenpresentatie van impresariaat 10VOCAAL, die tevens in de Beatrixkerk plaatsvindt. Veertien solisten zullen zich presenteren aan koorbesturen, muziekcommissies, dirigenten en andere belangstellenden. U krijgt dus een kijkje achter de schermen van de muziekwereld! De solistenpresentatie is van 12.45 uur tot 17.00 uur.

Een project van Zomer Academie Zutphen en 10VOCAAL.

Informatie en kaartverkoop

De Zomer Academie Zutphen is een initiatief van één van Nederlands meest geliefde sopranen: Johannette Zomer. In heel de stad zullen van 8 -12 juli masterclasses, presentaties, workshops en concerten plaatsvinden. De focus ligt vijf dagen lang op de authentieke uitvoeringspraktijk (vocaal en instrumentaal).

De kaarten voor het Messiah concert zijn onder andere te koop via de website www.zomeracademiezutphen.nl. Normaal €18,00 en t/m 18 jaar en studenten €10,00

U kunt een combiticket kopen voor de solistenpresentatie én het concert, dit kost € 28,- inclusief koffie/thee en hapje/drankje na. Deze tickets worden verkocht via de site van 10VOCAAL.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen