Sinterklaasintocht in Ede en de dorpen 2019

Ontvangst Sinterklaas In Ede-Centrum 2018
Ontvangst Sinterklaas In Ede-Centrum 2018
Foto: Ede.nieuws.nl

De Sint komt op zaterdag 16 november naar Ede! Wij hebben hier alvast het programma van de intocht in Ede op een rijtje.

Het is al bijna weer zover, je hoeft nog maar een paar nachtjes te slapen totdat het zaterdag 16 november is. En dan komt de Sint met zijn zwarte Pieten alweer naar Ede.

Rond 13.00 uur wordt de Sint en zijn Pieten verwacht op het Museumplein, Hij wordt ontvangen door burgemeester Verhulst, waarna de Sint en de burgemeester naar het podium gaan voor het vervolg van Sinterklaasjournaal van EdeTV.

Vanaf het Museumplein gaat de Sint met zijn gevolg naar het Maanderplein, waar rond 14.30 uur de optocht start.

De optocht gaat vanaf het Maanderplein via het Maandereind naar het Bevrijdingsplein. Hier begint de Goedheiligman aan een rondje door het Centrum, de Vendelstraat, Achterdoelen en vervolgens via de Doelenstraat weer terug naar het Bevrijdingsplein.

Sint steekt hier door naar de Grotestraat en slaat bij de Molenstraat linksaf richting Cultura. Hier opent hij het Pietenhuis. Daarna vertrekt Sinterklaas via de Telefoonweg naar de Maanderweg, waar het einde van de optocht is. De optocht begint om 14.30 uur en is om 15.00 uur afgelopen.

Naderhand gaat Sinterklaas nog met een aantal Pieten naar de Manege zonder Drempels aan de Bovenbuurtweg 50a, Bennekom want ook daar zitten kinderen in spanning op de Goedheiligman te wachten.

Hieronder de Sinterklaas activiteiten van de dorpen en wijken

Lunteren

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas om 14.00 uur naar Lunteren. Sinterklaas en de Pietenband van KNA komen bij de Dorpsstraat bij de hoek Klomperweg Lunteren binnen. Vanaf daar loopt het gezelschap naar het Nieuwe Erf. Daar zijn al vanaf 13.45 uur kinderen Sinterklaasliedjes aan het zingen. Samen met Pippeling en Dingertje kunnen de kleinste inwoners van Lunteren vervolgens de Goedheiligman verwelkomen.

Bennekom

In Bennekom komt Sinterklaas zaterdag 16 november om 14.45 uur het dorp binnen. In een grote stoet rijdt hij, met zijn muzikale Pietenband, naar het podium voor de Oude Kerk. De kinderen staan daar met hun familie klaar om de Sint toe te zingen. Na afloop van het podiumprogramma wandelt de Goedheiligman naar de muziektent, waar kinderen met hem op de foto kunnen.

Harskamp

Op zaterdag komt sinterklaas met zijn gevolg naar de Oude Bioscoop in Harskamp het feest Het Rad van Sinterklaas begint om 14.00 uur.

Wekerom

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas naar het Kultuurhus in Wekerom

Het kinderfeest begint om 15.00 uur en is tot 17.00 uur. Er is voor de kinderen een kleurwedstrijd, de winnaar maakt Sinterklaas zaterdagmiddag bekent. De kleurplaat kan worden opgehaald in het Kulturhus Wekerom.

Ederveen

Op zaterdagmiddag 16 november komt Sinterklaas naar Ederveen, het feest begint om 14.30 uur bij Dorpshuis De Zicht Ederveen. Marktplein 10, 6744 WJ Ederveen

Otterlo

De intocht van Sinterklaas is in Otterlo staat op vrijdag 22 november en net als vorig jaar gaat het hier om een avondintocht. Vanaf 16.45 uur is het verzamelen op het schoolplein aan de Kerklaan. Daar start om 17.00 uur de optocht. De intocht duurt tot ongeveer 19.45 uur.

Ede Maandereng

Op zaterdag 23 november is er een Sinterklaasintocht in de Maandereng. Kinderen die willen meelopen in de optocht kunnen zich van 11.30 tot 11.45 uur melden bij winkelcentrum Stadspoort, aan de kant van de HEMA. Vervolgens is er van 12.00 tot ongeveer 13.30 uur een optocht door de wijk Maandereng. De route is als volgt: Start Stadspoort Jumbo-zijde; Rubensstraat; D’Hondecoeterstraat; Johanna Haanenstraat; Suze Robertsonstraat; Coba Ritsemastraat; Netscherstraat; Rubensstraat; Frans Halslaan; Jan Steenlaan; Paulus Potterstraat; Ruisdaelstraat; Jan Steenlaan; Ferdinand Bolstraat; van de Cappellestraat; Gerard Doustraat; Rembrandtlaan; Paul Gabriëlstraat; Rembrandtlaan; Mondriaanstraat; Jan Vermeerstraat; Frans Halslaan; Stadspoort Albert Heijn-zijde (eindpunt). Vervolgens wordt het Sinterklaasfeest in winkelcentrum Stadspoort gevierd van 13.30 tot 15.00 uur.

Ede-Zuid

In Ede-Zuid is er een Sinterklaasintocht op zaterdag 23 november. Het feest begint om 12.30 uur met spelletjes bij de Albert Heijn XL. Daar komt Sinterklaas om 13.00 uur waarna om 13.30 uur een rondgang door ‘Oud-Zuid’ begint. Verder is er muziek bij. Daarna wordt koers gezet richting het Rozenplein waar rond 15.15 uur een bezoek gepland staat.

Bellestein

Op zaterdag 23 november is er ook een Sinterklaasintocht bij winkelcentrum Bellestein. Daar zijn van 13.00 tot 17.00 uur activiteiten voor de kinderen met om 13.30 uur de intocht met Sinterklaas.

Pietenspelletjes doen, een mijter maken, speculaas versieren en nog veel meer. Kijk voor alle data, tijden en om kaartjes te reserveren op de website van Cultura.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen