LUISTER- EN MUZIEKVOORSTELLING: ‘VECHTEN, VLUCHTEN, OVERLEVEN’ op zondag 17 november

Foto: Roadmap to freedom

Midden op de hei tussen Ede en Otterlo ligt boerderij ‘De Mossel’. Op deze historische locatie speelt zich deze bijzondere luister- en muziekvoorstelling plaats.

Didi en Marcel zijn twee geliefden, die moeten onderduiken omdat ze Joods zijn. Ze willen meehelpen in de strijd tegen de Duitse bezetter en Didi wordt een van de belangrijkste koeriers in het Edese verzet.

In de voorstelling van 10 november waren de zonen van Didi Roos en Marcel Hertz speciaal voor deze voorstelling vanuit Israël overgevlogen. Het was een  mooie, emotionele voorstelling. De zonen hebben beiden nadien gesproken. (Zie foto)

De voorstelling gaat over een verhaal over heldenmoed, verraad en onderdrukking, maar bovenal over de liefde. De liefde tussen twee vervolgde mensen, die ervoor kozen hun leven op het spel te zetten voor datgene wat hen het meest dierbaarst is: het recht op leven en het recht op vrijheid.

‘Vechten, vluchten en overleven’ is een verhaal dat je raakt.

Toneel- en scenarioschrijver Ruud van Megen (bekend van de film “Karakter” en de televisieserie “Vechtershart”) tekende voor de tekst van deze voorstelling. Daarvoor deed hij uitgebreid onderzoek en sprak hij met historici over de indringende gebeurtenissen uit deze tijd.

Het verhaal zal vertolkt worden door acteur Sander de Heer en de muziek wordt gemaakt door Edgar van Asselt. De voorstelling vindt plaats in het nieuwe theehuis van boerderij Mossel.

Met dank aan: Ed van Seters (Platform Militaire Historie Ede), Jan Vos en Cees Haverhoek voor hun bijdragen over de historie van WOII op de Veluwe.

TICKETS: € 8,70

INCL. SERVICEKOSTEN

KOOP TICKETS

17 november 2019

Van 2:30 tot  4:00 uur

Boerderij Mossel Mosselseweg 26731 SK Otterlo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen