Open Dag Cultura Erfgoed op 2 november 2019

Foto: Cultura Erfgoed

Op zaterdag 2 november is iedereen van harte welkom bij Cultura Erfgoed voor een dag vol nostalgie, gezelligheid en kennismakingen!

Tijdens de open dag wordt er van 11:00 – 16:00 uur heel veel erfgoed onder één dak gepresenteerd: verhalen van musea tot regionale erfgoedverenigingen. Daarnaast zijn er leuke workshops voor kinderen, een bijbeltaxatie, lezingen en kan je een onbeschrijfelijk boekenpakket winnen! Loop binnen en laat je inspireren door het vele erfgoed, leuk voor jong en oud! Toegang is gratis.

Volledige programma.

11:00 – 16:00 uur:
Voel je voor één middag een archeoloog en kom scherven plakken in de ArcheoHotspot (vanaf 4 jaar).
11:45 – 12:15 uur: 
De oudste buurtspraak van Ede is opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Aan de hand van mooie platen vertelt de voorzitter van Buurt Ede-Veldhuizen u er alles over.
13:00 – 15:00 uur: 
Al lange tijd een prachtige Bijbel in de kast staan en benieuwd wat het boek waard is? Pak je kans en laat jouw Bijbel door Historisch Museum Ede taxeren!
14:00 – 14:45 uur:
Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo is in bezit van een prachtig tegeltableau uit 1905 waarop de Edese gemeentehuizen staan afgebeeld. De conservator van het museum vertelt waarom dit zo’n bijzonder exemplaar is.
15:00 – 15:45 uur: 
Wie kent Ede op z’n Duimpje? Doe mee aan de Edese Erfgoed Quiz en win een onbeschrijfelijk boekenpakket! Leuk voor jong en oud!

11:00 – 16:00 uur:
Heel de dag presenteren erfgoedinstellingen het verhaal van de gemeente Ede: Buurt Ede-Veldhuizen, Gemeentearchief, Historisch Museum Ede, Museum Lunteren, Rondleidingen Ede, Nederlands Tegelmuseum, Trapakkers, Vakgroep Archeologie, Vereniging Oud Bennekom, Vereniging Oud Ede en Vluchtoord Ede.
16:00 uur: Einde

Flyer-open-dag-2019

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen