Vaderdag-concert op virtueel Walcker/Eule-orgel uit Annaberg, Duitsland

Foto: Orgelmakerij Noorlander B.V

Woensdag 12 juni speelt Hans van de Glind van Orgelmakerij Noorlander in een speciaal Vaderdag concert Duitse orgelwerken – van Barok tot Romantiek – in de nieuwe showroom van Orgelmakerij Noorlander op moderne en revolutionaire orgels.

De instrumenten van Orgelmakerij Noorlander B.V. zijn uitgerust met de revolutionaire software ‘Hauptwerk’. Kerkorgels van over de hele wereld klinken middels deze software bij mensen in hun eigen woonkamer in een meubel op maat. Wat 10 jaar geleden begon als een kleine eenmanszaak, is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met klanten uit de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland.

Woensdag 12 juni brengt medewerker Hans van de Glind de klanken van deze nieuwe en revolutionaire orgels ten gehore in de nieuwe showroom van Orgelmakerij Noorlander. Pascalstraat 10, Barneveld.

In twee Vaderdag concerten om 15:00 en 20:00 uur, speelt hij Duitse orgelwerken uit de Barok en Romantiek. Hiervoor wordt o.a. gebruikgemaakt van het nieuwe sampleset van het Walcker/Eule-orgel uit Annaberg, Duitsland.

Tijdens de pauze kunnen bezoekers genieten van Duitse lekkernijen. Dit geldt voor alle vaders, maar zeker ook voor alle andere liefhebbers van Duitse orgelmuziek. Op de website www.noorlanderorgels.com vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden, entree € 10,-

Op deze middag en avond kunnen de bezoekers ook zelf plaatsnemen achter de orgels om de levensechte kerkorgelklanken te ervaren.

Jessica

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden