Een avond vol kunst en cultuur bij Dante

Cultura Ede
Cultura Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Donderdag 23 mei opent Cultureel Café Dante weer haar deuren in Cultura. Een avondvullend programma met een mooie mix van de vele culturele en muzikale activiteiten die de komende tijd in de regio zullen plaatsvinden. Dante is gratis toegankelijk en iedereen die cultuur een warm hart toedraagt is van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje, in een informele setting te genieten van een gezellige en inspirerende avond.

Schrijver Diederik Prakke onderzoekt in zijn nieuwe boek `Hoe heb ik lief`, de volle diepte en breedte van intieme relaties. Hij kijkt vanuit het Tibetaanse boeddhisme, de evolutie, de biologie en de psychologie naar monogamie en andere relatievormen. Aan de hand van zijn boek brengt Diederik ons het een en ander bij op dit gebied.

Hierna is het tijd voor muziek. Het  akoestische duo Mood bestaat uit zangeres Mieke en gitarist Marty. Samen brengen ze covers  ten gehore, op hun eigen bijzondere manier. Hun repertoire bestaat uit fijne easy listening songs, waarbij je even heerlijk achterover kunt gaan zitten en je gedachten laten gaan.

Het Kröller-Müller Museum opent 1 juni de nieuwe tentoonstelling `Het begin van een nieuwe wereld. De ontwikkeling van de moderne sculptuur`. Het toont de ontwikkeling van de moderne sculptuur door de ogen van Bram Hammacher, directeur van het museum van 1948 tot 1963. Hammacher koos voor een nieuwe koers. Zo bracht hij een beeldencollectie samen en opende hij de Beeldentuin in 1961. Jannet de Goede, hoofd presentatie bij het museum, komt vertellen over deze bijzondere tentoonstelling.

We blijven nog even in Otterlo. De volgende gast is namelijk Eric Mackay, directeur van het Tegelmuseum. Mackay zal een korte presentatie geven over een nieuwe vaste expositie binnen het museum, waarbij een langdurige unieke samenwerking is aangegaan met het Kröller-Müller Museum.

De formatie Road to Ruin sluit de avond af met akoestische rockmuziek. Sven Bouma; zang/gitaar, Martien Bosboom; gitaar/zang, Gezina Hooyer; basgitaar en Wesley van Laar; drums/zang, stellen tijdens hun live shows alles in het werk om de kracht en dynamiek van de muziek op geheel eigen wijze vorm te geven.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur. De eerstvolgende Dante zal zijn `Dante in het Park`, op zondag 7 juli in het Park bij Huis Kernhem (voorheen in de Kuil). Houdt ook de Facebookpagina in de gaten en de website wwwccdante.nl

Een leuke avond uit bij Cultureel café Dante in Cultura

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen