Talpa Network zoekt nieuw radiotalent

Foto: Talpa Network/ XM The Talent Station

Zolderkamer verruilen voor een echte radiostudio? Vlogs draaien met een professionele camera in plaats van een mobiele telefoon? Voor getalenteerde jongeren met een passie voor radio en muziek kan dit werkelijkheid worden.

Talpa Network organiseert op zaterdag 29 juni de jaarlijkse Talentendag. Op deze speciale dag draait alles om radio, audiocontent en de zoektocht naar jong talent voor XM; de radio-opleiding van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Tekst gaat verder onder de video

De Talentendag is een selectiedag voor jonge talenten met een hart voor radio, muziek en het maken van online content (zoals vloggen of podcasting), die een baan in de radiowereld ambiëren. Tijdens deze dag zullen zij onder andere een radio demo opnemen, artiesten interviewen, nieuwslezen en krijgen zij een gastcollege en workshop. Professionals van de Talpa radiozenders zullen het echte talent scouten en een aantal personen selecteren voor een opleidingsplek bij XM.

XM The Talent Station
XM biedt een tweejarige allround opleiding met coaching, begeleiding, workshops en gastcolleges van professionals binnen Talpa Network. Talenten beheren zelf het online radiostation XM The Talent Station. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om mee te werken aan programma’s en grote evenementen van de verschillende zenders, zoals 538 Koningsdag.

Sinds de start van de radio-opleiding zijn al twaalf mensen doorgestroomd, waaronder Mart Meijer (DJ Radio 538), Nathalie van Suijlekom (nieuwslezer 538, presentatrice Lucky 13 in de Gameroom App), Elin Stil (nieuwslezer Radio 10) en Elles Lenssen (redacteur Radio Veronica).

Aanmelden
Potentiële dj’s, redacteuren, producers, nieuwslezers en contentmakers (van bijvoorbeeld vlogs of podcasts) met enige ervaring en een grote affiniteit met muziek en radio kunnen zich tot en met 16 juni via jobs.talpanetwork.com opgeven voor de Talentendag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden