Op donderdag 18 april Cultureel Café Dante in Cultura

Foto: Ede.nieuws.nl

Kom op donderdag 18 april naar Café Dante en geniet van een mooi cultureel en swingend programma! Te gast zijn singer-songwriter Ryse Jochemsen, Daan Overeem, Arjan Keene, Jan Wouter Oostenrijk met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie en Juffrouw Raadgever met haar nieuwe boek!

Ryso Jochemsen
De Bennekomse singer-songwriter Ryso Jochemsen opent de avond. Hij speelt gitaar en zingt met veel charme en zijn eigen geluid de mooiste muziek van toen en nu.

Expositie in de Stingerbol
Daan Overeem vertelt over zijn plannen met de Stingerbol bij de Mauritskazerne. Hij wil die graag kopen om er `iets unieks` mee te doen. Vooruitlopend daarop wil hij de bol huren voor een expositie van kunstenaarsplatform PEK.

Gesproken woord

De maandelijkse column wordt ditmaal verzorgd door voormalig stadsdichter Arjan Keene.

Sahara sounds
Jan Wouter Oostenrijk komt met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie! Met zijn quartertone guitar reist hij de hele wereld over en neemt ons vanavond mee in Arabische sferen. Oostenrijk studeerde in 1994 af aan het conservatorium in Amsterdam en de afgelopen decennia was hij grondlegger voor crossovers met Noordafrikaanse/Arabische muziek. Nieuw is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Samen met Shaza Hayek; vocals, Modar Salama; oriental percussions en Marco van den Akker; bas, speelt hij nummers van zijn nieuwe album `We are connected`.

Juffrouw Raadgever
Juffrouw Raadgever leest voor uit haar eigen werk. Zowel in haar columns voor Ede.nieuws.nl en in haar nieuwste boekje `Uit het nest geklikt` deel 2, kijkt zij mee in het leven van alledag en heeft daar zo haar bedenkingen bij.

Over Cultureel Café Dante:
Iedere 4e donderdagavond van de maand opent het gratis cultureel café in het atrium van Cultura. In dit café kun je wat drinken, kletsen, contacten opdoen en genieten van een gevarieerd programma op het podium met muzikanten, kunstenaars, sprekers, dichters of andere culturele ondernemers uit Ede.

Bij Cultureel Café Dante ontdek je het veelzijdige culturele leven uit Ede!

Toegang: gratis
Tijden: 20:20 uur – 23:00 uur
Locatie: Atrium in Cultura

'

Reacties

article
23762
Kom op donderdag 18 april naar Café Dante en geniet van een mooi cultureel en
https://ede.nieuws.nl/kunstcultuur/23762/op-donderdag-18-april-cultureel-cafe-dante-in-cultura/
2019-04-13T10:47:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/98/2017/04/03094155/Cultura1.jpg
18 april 2019, café dante, column, cultureel café dante, cultuur, ede, juffrouw raadgever, kunst
Kunst en Cultuur, Nieuws