Kernhem Lezing – door beeldhouwer Ruud Kuijer

Foto: Ruud Kuijer

De internationaal gerenommeerde kunstenaar en beeldhouwer Ruud Kuijer verzorgt woensdag 17 april de allereerste Kernhem Lezing. Kuijer is onder meer bekend om zijn reeks grote betonnen sculpturen langs de oever van het Amsterdam Rijnkanaal, de zogenaamde Waterwerken in Utrecht.

De beelden van Kuijer zijn op vele plekken in de wereld te bewonderen. Zowel in de openbare ruimte, als in musea of op speciale exposities en evenementen. Kuijer is een kunstenaar met een boeiend verhaal. In een beeldende presentatie zal hij de beeldhouwkunst van nu beschouwen, zijn eigen werk bespreken en laten zien hoe dit gerealiseerd wordt.

Beton

De laatste jaren overheerst het materiaal beton in het werk van Kuijer. De kunstenaar beschouwt het als een duurzaam materiaal en een moderne variant van brons. Langzamerhand komt ook het staal weer terug in zijn beelden.

Nieuw initiatief

De Kernhem Lezing is een nieuw initiatief van Huis Kernhem. Enkele malen per jaar biedt de Kernhem Lezing een podium voor gedachtewisseling over een thema in de beeldende kunst en cultuur in de meest brede zin. Een aansprekende gastspreker geeft een lezing, waarna er in ruime mate gelegenheid is tot vragen en gesprek. De Kernhem Lezing zoekt verbinding met de overige activiteiten, exposities en concerten in Huis Kernhem of staat in het teken van de actualiteit.

Zie ook: www.huiskernhem.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen