Honderden bezoekers verwacht bij Soroptimist-event Movie and More

Foto: Soroptimist Club Ede

Dinsdag 5 maart komen naar verwachting weer honderden vrouwen en mannen naar Pathé Ede voor nu al de 13e editie van Soroptimist- filmevent Movie and More.

Met het kopen van een kaartje voor de Nederlandse voorpremière van de film ‘On the Basis of Sex’ ondersteun je het landelijke Soroptimist-project School for Justice in Nepal en India.

Elk jaar slaagt het Edese vrouwennetwerk erin om een opbrengst van meer dan 10.000 euro te realiseren voor een project dat de positie van vrouwen en meisjes verbetert. Movie and More is een compleet avondje uit, met een drankje/hapje, de mogelijkheid om prijzen te winnen bij de loterij en de optie vooraf van een heerlijk buffet te genieten.  Vorig jaar bezochten zo’n 600 bezoekers het event in het grote Expotheater van Pathé.

Dit keer is de biografische film On the Basis of Sex geselecteerd, waarin actrice Felicity Jones knap het leven van Ruth Bader Ginsburg neerzet, de juriste die vasthoudend seksisme in de Amerikaanse wetgeving heeft aangepakt. Het is niet alleen het verhaal van de  rechter aan het bekende Amerikaanse rechter, maar ook dat van een liefdevolle gelijkwaardige relatie. Uit een recensie uit de Washington Post een advies: ‘Moeders, neem je zonen mee naar deze film’.

Arjan Erkel

Dit jaar steunt Soroptimist Club Ede het project ‘School for Justice’, dat Nederlandse Soroptimistclubs in samenwerking met Free a Girl uitvoeren. Arjan Erkel zal aanwezig zijn bij Movie and More. Na zijn ontvoering werd hij een van de oprichters van Free a Girl; hij zet zich nu nog steeds als ambassadeur in. School for Justice leidt meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat, rechter, politievrouw, journalist of sociaal werker.

Soroptimist Club Ede prijst zich gelukkig met de vele sponsors. Van Veen Advocaten uit Ede is wederom hoofdsponsor. Food of Cultures uit Wageningen sponsort maar liefst 50 procent van elke verkochte maaltijd. Kerngroen levert de hoofdprijs voor de loterij.

Programma
18.00 uur internationaal buffet
18.45 uur koffie/thee en lotenverkoop;
19.15 uur introductie door Arjan Erkel, film
22.00 uur hapje/drankje.

Kaarten voor Movie and More zijn voor 20 euro te koop via [email protected] en tegen contante betaling aan de zaal. Deelname buffet (15 euro) is tot 26 februari te reserveren. www.soroptimistede.nl

Schrijf je mee door Jacqueline

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden