Salman Ezzammoury exposeert “Havana, the city in people”

Foto: Salman Ezzammoury

Van 2 T/m 31 januari exposeert Salman Ezzammoury in de bibliotheek Wageningen zijn nieuw werk “Havana, the city in people”

Salman Ezzammoury is fotograaf en beeldend kunstenaar uit Ede.  Zijn opleidingen fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn en grafische technieken aan Sivako in Utrecht, boden een solide technische basis voor zijn huidige werk. Hij combineert schilderen en fotografie.

Moeiteloos heeft hij de overgang van het analoge naar het digitale tijdperk meegemaakt. Waar hij in het verleden zijn negatieven op verschillende manieren fysiek wist te bewerken, gebruikt hij tegenwoordig allerlei technieken ontleend aan de beeldende kunst, om zijn foto’s tot unieke kunstwerken te transformeren.

Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoel-beleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker.

Salman houdt er van om te reizen en zo de wereld verder te verkennen. De afgelopen jaren ondernam hij reizen naar onder andere Hong Kong, Japan, IJsland en Cuba. Ook die reizen resulteerden weer in veel nieuw werk dat op verscheidene exposities in binnen- en buitenland te zien was.

Inmiddels heeft hij meer dan 300 exposities op zijn naam staan overal in de wereld.

En Salman legt ook een boodschap in zijn werk. Hij is van mening dat kunst niet alleen de samenleving verrijkt, maar hij vindt vooral dat kunst mensen bij elkaar brengt. Kunst als wapen voor een betere wereld.

Adres: de bblthk – bibliotheek Wageningen, Stationsstraat 2.
Openingstijden: ma. wo. do. 09.00 – 17.30 uur
di. vr. 09.00 – 20.00 uur – za. 11.00 – 17.00 uur

Meer informatie:

E-mail: [email protected]

Website: www.salmanezzammoury.com

Facebook: https://www.facebook.com/salman.ezzammoury1

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen