The Concert to End All Wars

Foto: Vas Triantis

Een muzikale, theatrale reis over de Eerste Wereldoorlog en wat volgde tot nu

In de serie Feest op de Kazerne, presenteert de Konrad Koselleck Big Band op donderdag 20 december het muzikale programma The Concert to End All Wars, samen met Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en het Tienerkoor Koorschool Midden-Gelderland. De monumentale kazernes van Ede – de Frisokazerne en de Mauritskazerne – vormen het decor voor deze artistieke productie.

Pleidooi

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Grote Oorlog ten einde kwam. Konrad Koselleck en zijn Big Band van 17 topmusici en de solisten Ellen ten Damme en Vincent Bijlo spelen en zingen over strijd en het verlangen naar vrede. Het repertoire loopt uiteen van bijzondere tango’s tot een Balkan Beat-bewerking van Debussy’s anti-oorlog hymne, uitgevoerd samen met het talentvolle Tienerkoor uit Ede onder leiding van Albert Wissink. De Konrad Koselleck Big Band wil met deze voorstelling niet alleen de Eerste Wereldoorlog herdenken; het is ook een pleidooi tegen alle oorlogen, nationalisme, populisme en uitsluiting.

Historische introductie en maaltijd
Voorafgaand aan het concert, begint om 17:30 een historische introductie van Ed van Seters van het Platform Militaire Historie Ede. Hij vertelt over de Grote Oorlog en het leven op en rond de kazernes van Ede. Aansluitend serveert chef-kok Fabian met zijn team vanaf 18:30 een Winterbarbecue bereidt met duurzame producten uit de streek.

Toegang
Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar via www.akoesticum.org

Over Feest op de Kazerne
Dit programma maakt deel uit van de serie Feest op de Kazerne van Akoesticum, een avondvullend podiumkunstprogramma in combinatie met een streekmaaltijd. Deze editie is mogelijk gemaakt door De Erven, gemeente Ede en Cultuurfonds Ede.

Locatie
Akoesticum is hét nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater, gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne.
Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van station Ede-Wageningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen