Zingen in de kerk: eeuwenlang een feest

Oranje straat Gereformeerde Kerk Lunteren
Oranje straat Gereformeerde Kerk Lunteren
Foto: Ede.nieuws.nl

Op 30 oktober 2018 , nemen Hans Schimmel en Margret Spelt ons mee door de geschiedenis van het kerklied aan de hand diverse liederen uit het Liedboek (2013).

Deze muzikale presentatie vindt plaats ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van de Vluchtheuvel te Lunteren. De avond start om 20.00 uur en de muzikale presentatie vindt plaats vanaf 20.30 in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat 31, te Lunteren.

We luisteren naar gregoriaanse melodieën, genieten van de muziek van Luther en Bach en maken kennis met diverse muzikale stijlperioden tot aan heden. Margret Spelt is organist in Ede bij de Nieuwe Kerk en bij Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Bij de Gereformeerde Kerk in Lunteren is Margret ook werkzaam als organist en dirigeert zij de cantorij. Sinds maart 2018 is Margret cantor van de Cantorij Beatrixkerk te Ede.

Hans Schimmel is organist bij de Protestantse Kerk in Dieren en Ellecom en verzorgt daar regelmatig lezingen in het kader van een vorming- en toerustingsprogramma. Daarnaast is hij dirigent van Projectkoor Dieren. Iedereen is van harte welkom.

Oranjestraat 31

Gereformeerde Kerk Lunteren

Lunteren

 

Geeske Telgen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen