250 jonge vrijwilligers vergroten eigen deskundigheid voor jeugdontwikkeling

Foto: Scouting

Zeker 250 vrijwilligers zijn op 29 en 30 september in Lunteren voor hun HAAS-IN 2018 regioweekend. Ze volgen workshops zoals ‘hoe kom jij over?’, ‘Veilig touw en kabelbanen bouwen ’, “Vergroten zelfvertrouwen van kinderen” “spel en creativiteit”, “Rythms of the world”.

Allen zijn jonge mensen, die leiding geven aan jeugd in lokale Scoutinggroepen of groepbestuurders, verantwoordelijk voor de continuïteit van zo’n Scoutinggroep.
Scouting regio NederVeluwe organiseert dit HAAS-IN weekend om de kwaliteit van groepsprogramma’s en bestuurlijke kracht van lokale groepen, nog verder te versterken. Scouting biedt ook vrijwilligers ontwikkeling en wil hen bedanken voor hun belangeloze inzet voor jeugdontwikkeling in zeven gemeenten.

Het workshop programma vindt plaats in Lunteren op het Jeugdkampeerterrein.

Deskundigheid voor jeugdontwikkeling 

Jonge vrijwilligers geven al vanaf 18 jaar leiding in Scoutinggroepen. Dat is bewust, omdat hun doorgroei van jeugdlid naar leiding een onderdeel is van hun persoonlijke ontwikkeling. Leren leiding geven aan de ontwikkeling van jeugd, verantwoordelijk zijn en zelfredzaam, evenals inzet vertonen voor de maatschappij. Gemiddeld besteden veel vrijwilligers ongeveer 8 uur per week aan de activiteiten voor kinderen en jongeren.
De 250 deelnemers aan de HAAS-IN 2018 zijn afkomstig uit de gemeenten Ede (incl. Bennekom en Lunteren), Scherpenzeel, Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Renkum (incl. Oosterbeek)


Variatie in Workshops 

Om de kwaliteit van programma’s blijvend te stimuleren organiseert de regio dit weekend voor deskundigheidsbevordering.

De georganiseerde workshops bestrijken meerde activiteitengebieden:

– relevante Scoutingtechnieken (veilig werken met klimmen/kabelbanen)

  • – Creatieve technieken zoals macrameeën
  • – Hoe kan je wetenschappelijke proefjes toepassen in het scouting spel.
  • – Kennismaking met de natuur en historie van de omgeving.

 

Wethouder op bezoek 
Zondagmiddag 30 september zal wethouder Willemien Vreugdenhil samen met raadsleden van de gemeente Ede en directeur van Scouting Nederland deelnemen aan de lunch. Dit om kennis te maken met de jonge vrijwilligers en hun motivatie om veel tijd te steken in de ontwikkeling van kinderen.

Het HAAS-IN deskundigheidsweekend is mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. En door de financiële bijdrage van Malkander in Ede. Zonder hen was dit niet gelukt.
Actuele informatie: www.HAAS-IN.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen