Filmhuis Veenedaal toont leven van Churchill in Darkest Hour Op zaterdagavond 4 augustus

Filmhuis toont leven van Churchill in Darkest Hour Op zaterdagavond 4 augustus 20.00 uur is in Filmhuis Veenendaal de veelgeprezen film Darkest Hour te zien. Deze biografie leverde acteur Gary Oldman zowel de Oscar als Golden Globe voor beste acteur op.

In Darkest Hour zien we Winston Churchill die binnen enkele dagen nadat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, voor een lastige opgave staat: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

Buitenbioscoop Landjepik: Captain Fantastic

Vrijdagavond 3 augustus staat alweer de derde buitenfilm van het zomerseizoen op het programma, wederom op het stadsstrand Landjepik. Deze editie is het de beurt aan Captain Fantastic: een film die zich geen beter decor kan wensen dan een openluchtbioscoop. Het verhaal volgt de toegewijde vader Ben, die zijn zes kinderen leert hoe ze moeten (over)leven in de dichte bossen in het noordwesten van Amerika. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de echte wereld, verandert zijn blik op vrijheid en wat het betekent om een gezin op te voeden. De film draait om 22.00 uur ’s avonds. Bij slechte weersomstandigheden wordt dit op de filmdag uiterlijk 17.00 uur bekendgemaakt via Facebook en www.filmhuisveenendaal.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen