Veluwse Fietsdag 2018

Veluwse Fietsdag
Veluwse Fietsdag
Foto: VVV Ede

Er wordt dit jaar weer een Veluwse Fietsdag gehouden op dinsdag 7 augustus in de Gemeente Ede en Renkum.

Deze keer staat de Veluwse Fietsdag in het teken van Herinneringstoerisme. U kunt starten in Ede vanaf de Stadswinkel Cultura/VVV Ede, Molenstraat 45, Camping Zuid Ginkel, Verlengde Arnhemseweg 97.

Ook kunt u starten vanaf het Airborne Museum, Utrechtseweg 232 in Oosterbeek en Camping de Lindenhof, Wolfhezerweg 111 in Wolfheze. De fietsroute is ongeveer 40 km maar men kan ook kiezen voor een verkorte route. De fietsroute voert u langs verschillende bezienswaardigheden zoals: het Belgenmonument midden op de Eder Heide, de beide Schaapskooien en mogelijk de Schaapskudden, het Airborne Monument op de Ginkelse Heide, het Glider Monument in Wolfheze en het kleine Glider Museum wat speciaal opengaat op deze dag voor de deelnemers.

Tevens komt u langs het Airborne Museum, het oudste kerkje van Oosterbeek nabij de Rijn en Kasteel Doorwerth. In de route zijn ook opgenomen De Smederij waar het Militair Historisch Informatie Punt is gevestigd, Het Mausoleum en de Trapakkers in Ede. Onderweg zijn voldoende rustpunten en leuke eetgelegenheden waar u eventueel wat kunt gebruiken. Naast de routebeschrijving is de route geheel gemarkeerd met pijlen.

De Fietsroute kunt u kopen op dinsdag 7 augustus bij de betreffende startpunten vanaf 9:00 uur. De verkoopprijs van deze mooie en afwisselende fietsroute is € 3,75 incl. een herinneringsvaantje.

Tevens ontvangen de deelnemers per gekochte fietsroute een naslagboekje over de Operatie Market Garden zodat u extra informatie krijgt over de opmars van de Engelse Para’s welke geland waren op de Ginkelse Heide.

De startbureaus sluiten om 17:00 uur.

Alexandra Cohen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen