Mantelzorg: “Wat ik Eris vertelde over dementie”

Foto: Ede.nieuws.nl

Een van ‘De Huiskamer van Ede’ deelnemers is Richard Bakker uit Ede. Hij heeft zelf een flink aantal jaren voor zijn vrouw die leed aan dementie gezorgd. Hij heeft later ook nog meegewerkt aan de ‘Alzheimer’ hulplijn. Vanuit al deze ervaringen heeft hij zelf een boek geschreven, dat bij Boekscout.nl is verschenen.

Richard komt deze middag langs om vanuit zijn eigen ervaringen te putten en te vertellen over wat je als ‘mantelzorger’ zoal tegenaan komt te lopen. Wanneer jij ook als ‘mantelzorger’ actief bent, is deze ontmoeting misschien wel verhelderend voor jou.

Een middag als deze is natuurlijk veel te kort om de lengte en breedte van deze ziekte te bespreken. Maar voor Richard is deze middag een of meerdere hoofdstukken uit zijn boek de leidraad. Het te behandelen onderwerp is ook erg complex en de kennis van Richard ook ‘te gering’, wel wil hij graag in discussie en antwoorden proberen te geven.

In de omschrijving van zijn boek staat: “Wat de dokter niet weet, de verpleegster verrast, familie niet begrijpt en je aan kinderen en kleinkinderen moet uitleggen.”

Richard Bakker heeft zijn ervaringen met dementie verteld aan Eris, een nieuwe planeet, zijn luisterend oor. Van je afschrijven, je verhaal kwijt kunnen is volgens hem van belang wanneer je met de ziekte dementie te maken krijgt om te relativeren, er minder onder gebukt te gaan en om de juiste zorg te kunnen geven.

Zijn geheimen aan Eris wil hij delen om de restjes en de tijd die er nog is, met een goed gevoel in blijheid en vrolijkheid te kunnen beleven. Uiteraard zal Richard enkele boeken voor belangstellenden bij zich hebben. Het boek kost 16,55 euro, dit boek is bedoeld als steun voor de mantelzorger. Richard wil extra ingaan op “een rustige omgeving voor de zieke” die van groot belang is om het samen een beetje vol te houden.

Buurtcentrum het ‘Kernhuis’, Ede

Adres: Parkrand 60, 6714 GN Ede
Telefoon: 0318 633 016

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden