Koffieconcert Edenwood Duo in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 18 maart van 12.00 tot 13.30 uur geeft het Edenwood Duo een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede met romantische en eigentijdse muziek voor cello en gitaar.

Het Edenwood Duo bestaat uit Catherine Struys (gitaar) en Wouter Vercruysse (cello). De naam Edenwood heeft een tweeledige oorsprong. Allereerst is het de wens van de musici om met hun muziek de luisteraar mee te voeren naar paradijselijke oorden. Daarnaast zijn hun instrumenten vervaardigd uit de edelste houtsoorten door de top-luthiers Viaud & Joie.

Hoewel het pas hun tweede concertseizoen is als duo, musiceren ze voor hun plezier al samen sinds 2013, toen zij elkaar ontmoetten. Inmiddels zijn Catherine en Wouter ook levenspartners.

In 2017 gaf het duo de wereldpremière van de ‘Suite voor Cello & Gitaar’, geschreven door de Britse componist Alan Charlton, dat zondagmiddag ook uitgevoerd zal worden. In hetzelfde jaar behaalden zij de tweede prijs in de internationale wedstrijd voor kamermuziek, het Concours Leopold Bellan in Parijs.

Momenteel ligt hun aandacht bij repertoire dat speciaal is geschreven voor de combinatie cello en gitaar. In de tweede helft van de 20ste eeuw is de creatie van stukken voor een dergelijke bezetting op gang gekomen.

Dat hedendaagse componisten actief op zoek zijn naar dit soort duo’s mag blijken uit het feit dat het Edenwood Duo sinds hun eerste concertseizoen al meerdere malen is gecontracteerd door de componisten zelf, met het verzoek om hun werk uit te voeren en in première te brengen.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn € 10,00 inclusief een consumptie.

Meer informatie over het Edenwood Duo vindt u op www.huiskernhem.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden