Kunstfestival voor Kinderen Bennekom zoekt waarde-cheques EdeDoet.nl

Foto: Ede.nieuws.nl

Prachtig dat het initiatief EdeDoet.nl dit jaar voor het eerst toegankelijk is voor alle inwoners van de Gemeente Ede. In Bennekom zijn er een aantal mooie initiatieven die graag gesteund willen worden met een donatie van 7,50 euro.

Een daarvan is het Kunstfestival voor Kinderen Bennekom. Dit Kunstfestival, voor alle kinderen van 0 tot en met ??, heeft als missie kinderen op laagdrempelige wijze in contact brengen met kunst en uit te dagen om zelf op creatieve wijze met kunst aan de slag te gaan.

Het festival omvat minimaal 10 kunstworkshop midden in het centrum waar kinderen gratis aan mee mogen doen, zo vaak en zolang als ze willen… Lokale kunstenaars geven de workshops en de de workshops zijn geïnspireerd op bekende kunstenaars of kunststijlen. Vorig jaar b.v. was er graffiti spuiten à la Herman Brood door Lizzzart uit Ede, een sculptuurtje op sokkel maken à la Jan Fabre door Eveline Kieskamp, collage maken à la Picasso door Kerrie & Klei of lekker zelf schilderen achter een schildersezel op het Place du Tertre.

Dit jaar komen er weer allerlei nieuwe uitdagende workshops en hopelijk gaan weer veel kinderen ontdekken hoe leuk het is om zelf een kunstwerk te maken of om mee te werken aan een groot gezamenlijk kunstwerk. Door de grote variatie in aanbod is er voor ieder kind minstens één aantrekkelijke workshop.

Het accent ligt op beeldende kunst maar er is ook aandacht voor muziek. Ook dit jaar komt Sampa Soekhram uit Wageningen met een groot aantal trommels en mag iedereen (ook papa’s en mama’s!) lekker mee trommelen. Voor de allerkleinsten is de workshop Muziek op Schoot van Harlekijntje, door Maryanne de Jager, een aanrader.

Zoals aangegeven heeft het Kunstfestival een laagdrempelig karakter. De workshops worden gehouden op zaterdag 16 juni in de Dorpsstraat in Bennekom. Kinderen hoeven zich niet op te geven maar kunnen direct aanschuiven en zolang blijven zitten als ze willen. Alle activiteiten zijn gratis want het mag niet zo zijn dat de financiële situatie van ouders beperkend is voor deelname aan workshops.

Draagt u dit initiatief een warm hart toe dan kunt u dit Kunstfestival voor Kinderen Bennekom steunen door uw waarde-cheque van EdeDoet.nl te doneren aan dit kunstfestival. Namens alle deelnemende kunstenaars in de dop alvast enorm bedankt! En noteer in uw agenda 16 juni, tussen 11.00 en 16.00 is iedereen van harte welkom op dit festival in Bennekom!

Elise Huijberts

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden