Feestje bij jubilerend Alexander Consort

Foto: Ede.nieuws.nl

Bach schreef Cantate 71 voor de installatie van de nieuwe gemeenteraad en 2 burgemeesters

Het Alexander Consort is in februari 2008 opgericht. Op zaterdag 10 februari 2018 geven wij ons feestelijk 10-jarig jubileumconcert in de Oude- of St.Alexanderkerk te Bennekom. Groot orkest, compleet met trompetten en pauken, koor en 4 solisten verwelkomen de nieuwe gemeenteraad met deze Ratswechsel-cantate. In deze bijzondere cantate 71 hoort u hoe Bach voor deze gelegenheid de tekst van psalm 74 centraal stelt: “Gott ist mein König.” Een getuigenis die toen gold voor de kerk, maar ook voor de overheid. In Bachs tijd was de overheid een verlengstuk van Gods regering over de wereld.

Een burgemeester die in 1708 op 83-jarige leeftijd voor de 5e keer herbenoemd werd , wordt in 2018 in deel 2 van cantate 71 door tenor Falco van Loon vertolkt met de tekst ” Ich bin nur achtzig Jahre….” . Sopraan Tineke Roseboom ( winnares van de Edese Cultuurprijs 2017) bezingt zijn grijze haar. Overige solisten zijn Dorien Lievers, alt en Robbert Muuse, bas.

Hoogstwaarschijnlijk zullen leden van de gemeenteraad uit Ede bij dit concert acte de présence geven en wordt het startsein gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar.

Als a capella-werk zingen we “She walks in beauty” van Paul Mealor.( De componist die voor het koninklijk huwelijk van Prins William en Kate Middleton een nieuw koorwerk schreef.) Hij wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse componisten uit Wales.

Het orkest zal het 4e Brandenburgse Concert spelen. Een heerlijk, wereldberoemd en ook vast voor u bekend werk van Bach. Geniet van de swingende solisten Thera de Clerck en Saskia Coolen, beiden op blokfluit en Rémy Baudet, viool.

Aanvang concert 16.15, kerk open 15.45 uur.

Als gebruikelijk is de entree vrij en wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

Allen hartelijk welkom!

Oude- of St. Alexanderkerk

Dorpsstraat Bennekom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden