Exotische expositie ‘Patterns of the East’ in Huis Kernhem

Foto: Ede.nieuws.nl

Van 13 januari tot en met 28 januari 2018 exposeert Jan van Rossem in Huis Kernhem te Ede met schilderijen. De Edese kunstenaar werkte veertien jaar in het Midden-Oosten, waarvan de invloed duidelijk te herkennen is in zijn werk. In deze expositie met de titel ‘Patterns of the East’, stelt Van Rossem zijn relatie met het Midden-Oosten centraal.

Voor de getoonde schilderijen maakte hij zijn eigen pigmenten van materiaal uit de wadi’s in de woestijn. Alle werken zijn geschilderd met handgemaakte verf, waardoor zij een hoge kleurintensiteit en een bijna sculpturaal karakter krijgen. De geometrische patronen zijn universeel en tijdloos. Enerzijds ervaart de beschouwer een strenge eenvoud van vorm en kleur, anderzijds de po√ęzie van ‘Duizend-en-een-Nacht’.

 

Op zaterdag 13 januari om 12.00 uur zal door Jan van Rossem een inleiding worden gehouden in de centrale hal van Huis Kernhem, omlijst met lichtbeelden en Arabische muziek. Daarna zal de tentoonstelling door zijn vader officieel worden geopend.

De opbrengst van deze expositie zal geheel ten goede komen aan een project van Jan, het financieren van de studie van Yogesh in India (fondsyogesh).

 

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 21 januari om 14:00 uur in verband met een koffieconcert.

De toegang is gratis.

 

Zie ook: www.huiskernhem.nl en https://vanrossemjan.jimdo.com/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden