Expositie ‘Glaskunst en Schilderijen’ van Ilse de Vries in het Kijk en Luistermuseum in Bennekom

Foto: Ede.nieuws.nl

De nieuwe thematentoonstelling van het Kijk en Luistermuseum bestaat uit werk van de Wageningse glaskunstenares Ilse de Vries. Zij beheerst diverse glasbewerkingstechnieken: glas graveren en glas fusen. Ook zijn in het museum schilderijen van haar hand te bewonderen.

Deze expositie duurt tot en met 18 november.

“Mijn opleiding tot ambachtelijk kristalglas-graveur volgde ik aan de Glasfachschule in Tirol,” vertelt Ilse de Vries. “In Oostenrijk, waar ik geboren en getogen ben, is glas graveren niet alleen een artistieke uiting, maar ook een ambachtelijk beroep.”

Emoties en ervaringen

Graveren doe je op kristal, een glassoort waarin lood is verwerkt, dat het zachter maakt dan gewoon glas. Ilse graveert met steen, diamant en koper.

“Glas graveren behoort tot de zogenaamde ‘koudglastechniek’,” legt Ilse uit. “Hieronder vallen vooral decoratiemethoden. Maar voor mij is graveren meer dan het decoreren van een voorwerp. Zoals een kunstschilder gevoelens en ervaringen met kleur en penseel op doek overbrengt, zo wil ik mijn emoties en ervaringen overbrengen op glas.”

Schrijf je mee? Kijk en Luistermuseum

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden