Gemeenteraad Ede stem tegen project Skaeve Huse bij Kievitsmeent

De gemeenteraad stem tegen locatie Kievitsmeent voor Skaeve Huse project in Ede. Het college van burgemeester en wethouders had dit voorstel gedaan en hier een lichte voorkeur aan gegeven boven het perceel naast de Petrakerk aan de Lunterseweg in Ede.

Na een discussie over het voorstel kwam het tot stemming en stemde 23 raadsleden tegen en 13 vóór.

Een motie van Alexander Vos de Wael werd gesteund, waardoor de gemeente nu gaat kijken naar andere plekken voor huisvesting van zeven á tien personen die in een reguliere woonomgeving voor te veel overlast zorgen. Hierbij wordt gedacht aan meerdere plekken voor twee a drie personen die nu meestal nog geen dak boven het hoofd hebben. “Als we de optie Kievitsmeent aanhouden, komen we in een proces terecht dat gaat tot aan de Raad van State en lopen we grote kans dat het plan wordt vernietigd.

Dat kost veel tijd en veel geld. Laten we daarom vanaf morgen kijken naar nieuwe bestemmingsplannen voor deze doelgroep die kennelijk zo bijzonder is dat ze huisvesting op maat nodig heeft”, aldus Vos de Wael. De Bennekommer had de motie ingediend namens de VVD, SGP, Burgerbelangen en werd ruim omarmd door de gemeenteraad.

Alleen de Christen Unie, PvdA en GroenLinks/PE konden zich in eerste instantie wel vinden in het voorstel van de Kievitsmeent, de overige fracties bleken donderdag tegen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden