Horeca gemeente Ede – terrasverruiming en overkapping

Het nieuwe terras van De Wormshoef in Lunteren
Het nieuwe terras van De Wormshoef in Lunteren
Foto: Ede.nieuws.nl

Horecaondernemers binnen de gemeente Ede mochten tot 1 november hun bestaande terras vergroten. Vanwege de positieve ervaringen en het verzoek van meerdere horecaondernemers heeft het college besloten om deze periode te verlengen en om tijdelijke terrasoverkappingen toe te staan.

De uitbreiding van de terrassen en de overkappingen zijn toegestaan tot 1 april 2020 onder de volgende voorwaarden.

Het college blijft de uitbreiding van bestaande horecaterrassen toestaan tot 1 april 2021 en zal niet handhaven, mits de ondernemer zich houdt aan de voorwaarden. U vindt de voorwaarden hieronder.

Het is horecaondernemers in Ede toegestaan om tot 1 april 2021 zonder vergunningaanvraag ten behoeve van een droog en warm terras, tijdelijke overkappingen en heaters neer te zetten. Mits de ondernemer zich houdt aan de hieronder opgenomen voorwaarden.

Voortschrijdend inzicht, nieuwe ontwikkelingen of het schenden van de voorwaarden of regelgeving kunnen aanleiding zijn voor het college om de besluiten met betrekking tot de uitbreidingen en overkappingen te wijzigen of in te trekken. Zij kan dan de ondernemer – op straffe van handhaving – gebieden de uitbreiding en/of overkapping geheel of gedeeltelijk weer te ontruimen en/of af te breken. Meer info zie link:

Voorwaarden terrasuitbreiding

Voorwaarden terrasoverkapping

Hoe meld ik een terrasuitbreiding en/of -overkapping?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen