Interview met Harry van Huijstee van de PvdA Ede over het nieuwe politieke jaar

Nadat er op dinsdag 15 september de jaarlijkse troonrede werd voorgelezen door Koning Willem Alexander, barst het politieke geweld weer los in Nederland.

Op woensdagmiddag 16 september heeft Chris Ouboter van de redactie van Ede.nieuws.nl een interview met Harry van Huijstee gemaakt. Thema: Het nieuwe politieke jaar 2020 -21 in de gemeente Ede.  Aan bod kwam: Hoe kunnen wij zorgen dat er in Ede meer betaalbare huurwoningen komen, het aanbod van betaalbare woningen is de laatste jaren zeker met 6% gezakt. Verder, duurzaamheid, energie opwekken en het project Negena in Bennekom, en de problematiek over de stikstof reductie. Werken de plannen en welke oplossingen zijn er.

De corona treft veel Edenaren, wat is er mogelijk om die pijn te verlichten. Wat gebeurt er als er in oktober de bedrijven weer ontslag kunnen aanvragen nadat zij eerst steun gehad hebben van de overheid? Hoe pakt de gemeente Ede dat op? Eenzaamheid door corona, vooral bij ouderen. De visie van het college inzake de corona problematiek van Ede bespreekbaar maken.

Als laatste in het interview kwam het sluiten van de Brandweer post De Stadspoort aanbod, is dit een verstandig besluit?

Kijk naar het filminterview van Ede.nieuws.nl en weet waar de speerpunten van de PvdA Ede over gaan: Sociale woningbouw, sociaal domein, corona-probleem in de gemeente Ede, duurzaamheid en behoud van de Brandweer De Stadspoort.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen