Jongeren moeten geen lachgas gebruiken zegt wethouder van der Schans

Wethouder J.P, van der Schans
Wethouder J.P, van der Schans
Foto: Ede.nieuws.nl

In een persgesprek afgelopen dinsdagmiddag gaf wethouder Jan Pieter van der Schans aan dat hij het recreatief gebruik van lachgas bij jongeren wil bestrijden.

“Lachgas geeft overlast en is niet goed voor je”, zegt wethouder Jan Pieter van der Schans.

“Lachgas is populair onder jongeren. En het is niet strafbaar en het bezit is niet verboden, lachgas is gewoon in de winkel te verkrijgen. De verkoop kan dan ook niet verboden worden”, zo zegt hij.

Het doel is dan ook, “om het gebruik ervan en het faciliteren van lachgas in de openbare ruimte in de gemeente Ede te verbieden.’’

Lachgas is populair bij jongeren, die het gas via een ballon inademen, waarbij ze denken een kick te krijgen, maar eigenlijk is het gewoon zuurstoftekort wat ze zich aandoen. Waarbij zeker schade aan de hersenen kan ontstaan. Maar bij lachgasgebruik tijdens het deelnemen in het verkeer veroorzaakt het ook ongelukken.

Van der Schans weet dat lachgas veel gebruikt wordt in Ede. Hij heeft zelf de cilinders en de ballonnen op de vaste hangplekken zien liggen. “Lachgas is niet goed voor je, dus daarom willen wij er wat aangaan doen”. Aldus de wethouder.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen