Gemeenteraad Ede kan nu stemmen over plannen ‘Zonneveld Nergena Bennekom’

Zonnepark-Nergena-visualisatie
Zonnepark-Nergena-visualisatie
Foto: Zonnepark-Nergena-visualisatie

Het gemeentebestuur is ondanks stevig protest akkoord gegaan met de definitieve omgevingsvergunning van Zonneveld Nergena in Bennekom.

Volgens wethouder Lex Hoefsloot gaat de gemeenteraad nog voor de zomer hierover stemmen.

In Bennekom is niet iedereen even blij met het plan voor een zonnepark aan de Dijkgraaf. Er kwam dan ook veel reactie op het voorliggende plan voor een zonnepark op het voormalige landgoed.

Wethouder Hoefsloot: “Er zijn maar liefst 135 zienswijzen ingediend, die hebben tot een paar kleine wijzigingen geleid. Ontwikkelaar van het plan LC Energy wordt verplicht onderzoek te doen, omdat het ook subsidie voor onderzoek heeft aangevraagd bij de provincie voor dit plan. Doen ze geen onderzoek, dan wordt de vergunning ingetrokken.”

Het flora- en fauna onderzoek dat de ontwikkelaar LC Energy van plan was om dat te gaan doen, is nu verplichting en ook vastgelegd.

De gemeenteraad gaat zich waarschijnlijk nog voor de zomer buigen over het plan dat nu voorligt. Pas als de raad akkoord gaat, kan ontwikkelaar LC Energy verder.

Wethouder Hoefsloot: “Voor Ede is het zonnepark belangrijk, het geeft invulling aan de afspraken in het bestuursakkoord, met dit plan vult de gemeente Ede 8 hectare zonneveld in op de afspraak van 50 hectare. Ontwikkelaars kunnen hun plannen tot 1 juli indienen. Vanuit al die plannen maken we straks een selectie die we voorleggen aan de gemeenteraad.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen