Supermarkten mogen zondag langer open vanwege coronacrisis

Foto: Ede.nieuws.nl

Het college van B en W wil inwoners van Ede de ruimte blijven bieden om rustig en met voldoende afstand van elkaar boodschappen te doen. Daarom mogen supermarkten en andere winkels in de levensmiddelenbranche vanwege de coronacrisis ook de komende drie weken op zondag langer open. Zo hoeft niemand bang te zijn om naar de supermarkt te gaan. Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten.

Langer open

De voorbije drie weken mochten winkels in de levensmiddelenbranche vanwege de coronacrisis al langer open zijn. Het college heeft besloten dat dit, hoewel de bijdrage aan de spreiding van winkelbezoek beperkt is, op aanvraag ook tot en met 26 april mogelijk is. Supermarkten mogen in heel Ede op zondag tussen 06.00 en 22.00 uur open. Normaal mogen alleen winkels in Ede-stad tussen 12.00 en 17.00 geopend zijn.

Wisselend beeld

Uit een rondgang langs ondernemers komt een wisselend beeld naar voren. 8 van de 25 supermarkten zijn op zondag langer open geweest dan normaal. De meeste supermarkten geven aan op zondag dicht te blijven, of de reguliere openingstijden te hanteren. Drie supermarkten hebben aangegeven het veiliger te vinden als er ruimere openingstijden zijn op zondag.

Rustig

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,We willen onze inwoners de gelegenheid blijven bieden om rustig en met voldoende afstand van elkaar boodschappen te kunnen doen. Zo hoeft niemand bang te zijn om naar de supermarkt te gaan. Burgemeester René Verhulst: ,,Het blijft belangrijk om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Op straat, op het werk, maar ook in winkels. Ik ben ervan overtuigd dat we dit kunnen, zeker als iedereen zich aan de afspraak houdt om alléén naar de supermarkt te komen.’’

Goede vrijdag

Op Goede vrijdag  mogen winkels  in de levensmiddelenbranche open zijn tot 22.00 uur. Normaal moeten winkels om 19:00 uur sluiten. Vreugdenhil: ,,Enkele winkeliers hebben aangegeven dat klanten er niet op rekenen dat de winkels deze vrijdag om 19:00 uur sluiten. In combinatie met de huidige beperkende maatregelen kan dat tot een ongewenste piekdrukte op vrijdag leiden. Dat willen we voorkomen.”

Check bij de winkel

Een winkel bepaalt altijd zelf, binnen de geldende regels, op welke tijden de winkel geopend is. Het blijft daarom raadzaam na te gaan welke openingstijden de supermarkt in jouw buurt hanteert.

Aanvragen

Winkels kunnen een aanvraag indienen via www.ede.nl/ondernemen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen