Tijdelijke inkomensondersteuning voor ondernemers

Foto: Ede.nieuws.nl

Edese zelfstandigen die vanwege de corona-crisis financieel in de knel zitten, kunnen vanaf maandag een beroep doen op extra inkomensondersteuning.

Via een bijzondere regeling vult de gemeente het inkomen daarmee aan tot het bedrag van het sociaal minimum. De aanvullende ondersteuning geldt voor de duur van 3 maanden en gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020. Ondernemers kunnen zich voor de regeling aanmelden via www.ede.nl/ondernemerscoronavirus.

De tijdelijke inkomensondersteuning is gebaseerd op de bestaande bijstandsregelingen voor ondernemers, maar wordt door de bijzondere situatie waarin Nederland zich bevindt sneller behandeld en verstrekt.

Soepele voorwaarden

Wethouder Hester Veltman (Werk en inkomen): ‘Ook hanteren we soepele voorwaarden. Zo hoeven ondernemers de aanvullende uitkering later niet terug te betalen. Belangrijk aangezien veel zelfstandigen door het coronavirus nu al de grootste moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. We doen ons uiterste best om alles eenvoudig en voorspoedig te laten verlopen en ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Het is echt even alle hens aan dek’.

Wel doet de wethouder een moreel appèl op ondernemers om zich alleen te melden als dat echt nodig is.

‘Zo voorkomen we onbedoeld gebruik van publieke middelen en zorgen we dat het geld daar terecht komt waar dat het hardst nodig is’.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden