Coronavirus

Foto: Pete Linforth Pixabay

Coronavirus

Inmiddels is bij 321 mensen in Nederland het nieuwe coronavirus (COVID-19) gevonden. In de gemeente Ede zijn nog geen besmettingen bekend. De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) brengt contacten van deze patiënten in kaart door middel van contactonderzoek.

Maatregelen

Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op advies van het RIVM wordt ook opgeroepen om geen handen te schudden.

Alle informatie die er op dit moment is over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Activiteiten GGD

GGD Gelderland-Midden houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Het RIVM informeert de GGD over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen. Als dat nodig is adviseert de GGD ons wat wij kunnen doen.

Vragen?

De regering heeft een landelijk informatienummer voor vragen over het coronavirus. Op 0800-1351 kunt u uw vragen stellen over het virus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen