Ondertekening Sportakkoord Ede

Foto: Albert Willemsen/Sportservice Ede

Met een spectaculaire sprong hebben skaters het startsein gegeven voor uitvoering van het Sportakkoord in de gemeente Ede.

Op de skatebaan op Sportpark Peppelensteeg werd woensdag 6 november door wethouder Peter de Pater en verschillende partijen het akkoord getekend dat tot stand is gekomen in samenspraak met diverse organisaties uit de sport, zorg en onderwijs.

“Sportakkoord: een mooie basis voor gezond leven!”

“Als wethouder Sport ben ik blij met de betrokkenheid van zoveel verschillende partijen bij dit lokale Sportakkoord. Onderwijs, zorg en welzijn zien ook het belang van sport en bewegen. Met dit akkoord leggen we een belangrijke basis voor een gezond leven voor onze Edenaren.

Voor ons, als gemeente, is dit een startpunt. De komende tijd worden de ambities uit dit akkoord uitgewerkt in de nieuwe sportnota. Daarnaast zal de gemeente een rol blijven spelen bij het aanjagen van de ambities uit het akkoord. Ik hoop dat we met dezelfde energie en hetzelfde enthousiasme van de afgelopen tijd door kunnen gaan om de ambities te realiseren. Pas dan maken we met dit akkoord het verschil.

Ik wil iedereen bedanken die mee heeft gewerkt aan dit akkoord. Allereerst onze sportformateur, Nanette Hagedoorn, want het was een uitdaging om in zo’n korte tijd met zoveel partijen dit voor elkaar te krijgen.

Daarnaast Sportforum Ede voor haar beleidsmatige deskundigheid bij het proces en de borging binnen de sportwereld. Sportservice Ede voor de deskundige inbreng op de thema’s en het organiseren van dit proces.

En last but not least, de ambassadeurs van de thema’s. Zij zijn belangrijke boegbeelden voor nu en in de toekomst.” Aldus wethouder Peter de pater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen