Volgens B&W van Ede ‘alleen informele salafistische scholen in Ede’

Foto: Ede.nieuws.nl

Volgens het college van Ede zij er in het reguliere onderwijs geen salafistische scholen. Er is in Ede wel sprake van informeel salafistisch onderwijs. Dit antwoord gaf het college van burgemeester en wethouders als antwoord op de vragen van raadsleden Jan Pieter van der Schans van het CDA en Bart Omlo van de VVD.

De vragen zijn gesteld naar aanleiding van publicatie door het NRC en het NOS programma Nieuwsuur en de berichten hierover op Ede.nieuws.nl

https://ede.nieuws.nl/nieuws/27275/een-ander-geloof-dan-verdien-je-de-doodstraf-dat-leren-kinderen-op-koranscholen-in-ede/

https://ede.nieuws.nl/gemeente/27302/ook-raadsvragen-in-ede-over-salafistiche-invloeden-in-islamonderwijs/

In de artikelen bleken dat er in Ede twee lesorganisaties met sterke salafistische invloeden zouden zijn.

Het college van Ede vindt ook dat er voor lessen, zoals in de reportage van Nieuwsuur werd getoond, geen plaats zou moeten zijn. Het college zegt geen wettelijke middelen te hebben om informeel salafistisch onderwijs te verbieden. Samen met de ambtelijk dossierhouder onderhouden wij nauw contact met de islamitische gemeenschap.

Salafistische bronnen die actief bezig zijn en invloeden hebben op de opvoeding en jeugd hebben de specifieke aandacht en hierbij wordt een driesporenbeleid gevolgd. Ook het kabinet is met een oplossing bezig voor wetgeving om lesorganisaties die salafistisch onderwijs geven, tegen te gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen