Karin Colen maakte het winnende ontwerp Landmark Dropzone Ede “Vensters op het verleden”

Foto: Ede.nieuws.nl

Op maandagmiddag 4 maart maakte wethouder Peter de Pater op het gemeentehuis in Ede de winnaar bekend van het Landmark wat op de Ginkelse Heide moet gaan komen.

Drie finale ontwerpen

Uit de drie finale stukken is door de stemmers met ruime meerderheid voor het ontwerp van Karin Colen gekozen. Van de ruim 5000 stemmen die uitgebracht zijn voor één van de drie voorbestemde ontwerpen, is met een ruime meerderheid van twee derden stemmen het ontwerp “Vensters op het verleden” gekozen.

Wethouder Peter de pater: “We hebben een duidelijke winnaar, die de geschiedenis op een prachtige wijze weergeeft. Mooi dat er zoveel inwoners gestemd hebben en betrokken zijn bij het unieke verhaal van de luchtlandingen op een unieke locatie in Ede”.

Karin Colen: “Het was voor mij een spannende procedure, ik ben superblij dat er zoveel stemmen naar mijn ontwerp zijn gegaan”.

Planning

De komende maanden wordt het ontwerp uitgewerkt tot het daadwerkelijke Landmark. In de zomer wordt “Vensters van het verleden” geplaatst en krijgt het een plek op de Ginkelse Heide binnen de Dropzone Ede. In de herdenkingsmaand september wordt het Landmark officieel onthuld.

Tentoonstelling van de 17 ingezonden ontwerpen

In de maand september komt er op een centrale locatie in Ede een tentoonstelling van alle ingezonden voorstellen voor het Landmark binnen de Dropzone op de Ginkelse Heide.

Landmark

Het idee om een Landmark te maken is al ruim vijf jaar oud en was ontstaan bij de 70e herdenking van Market Garden. Er was al eerder een budget van ruim 120.000 euro om het plan te realiseren.

Plaats monument

Het monument zal worden geplaats op de rand van de parkeerplaats ten zuidoosten van de Schaapskooi op de Ginkelse Heide.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen